За две години броят на моторните превозни средства (МПС) в

...
За две години броят на моторните превозни средства (МПС) в
Коментари Харесай

За две години броят на автомобилите в Дупница се е увеличил с около 1000 до 28 500



За две години броят на моторните транспортни средства (МПС) в община Дупница се е нараснал с към 1000 и към днешна дата броят им е стигнал 28 500, оповестиха от администрацията. В броя не попадат колите втора ръка в над 80-те автокъщи, които са няколко хиляди и са оповестени за обмен.

Община Дупница е измежду водещите в страната ни по най-вече коли на глава от популацията. Леките коли са 24 305, а тежкотоварните са 4 192. Това значи, че на 1,43 поданици, навършили 18 години, се пада по едно МПС.

Със сигурност община Дупница е рекордьор по брой коли на глава от пълнолетните в провинцията и отстъпва единствено на София. Регистрираните коли в София към месец март тази година са 835 000, а общият брой за страната е 3,75 млн.

МПС-та при 6,7 млн. пълнолетни в страната прави по едно моторно транспортно средство на приблизително 1,79 поданици - такава статистика оповестиха от общинската администрация.

Дупница от години се смята за автодепото на страната и общината, която държи най-ниските ставки за продажби и владеене на МПС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР