За два финала успяха да се класират българските национали през

...
За два финала успяха да се класират българските национали през
Коментари Харесай

Българите се класираха за два финала на европейското по кану-каяк

За два финала съумяха да се класират българските национали през днешния втори ден на европейското състезание по кану-каяк в Мюнхен. В гребния център " Обершлийсхайм " през днешния ден на старт застанаха общо петима наши състезатели.

Ангел Кодинов завоюва втория полуфинал на 500-метровата отдалеченост с едноместно кану и се класира безапелационно за гонката за систематизиране на медалите в неделя. 24-годишният световен вицешампион от 2019 година финишира за 1:49.416 мин., като усъвършенства времето си от сериите с близо 2 сек. Той бе по-бърз с 0.743 сек. от втория - Павло Алтухов (Укр).

Кодинов не съумя да си обезпечи втори край, откакто на 1000 м остана предпоследен, шести в своята полуфинална гонка.

Втора от българския тим през днешния ден за финалите в Мюнхен се класира Александра Михалашвили . Тя завоюва своята серия на 1000 м едноместен каяк с 4:10.615 мин., като бе с съвсем половин секунда (0.419) от останалата втора сръбкиня Кристина Бедеч.

Следобед обаче 29-годишната Михалашвили се показа неубедително в полуфиналите на 500 м каяк и финишира на последното, 9-о място в своята серия, като остана на 6.766 сек. от победителката Анна Пулавска (Пол).

Световният вицешампион на 1000 м каяк от Москва 2014 Мирослав Кирчев отпадна в полуфиналите на " километъра ", откакто финишира едвам осми. В късния следобяд пък 32-годишият русенец и 33-годишният Свилен Йорданов нe съумяха да се преборят за място във финала на 500 м двуместен каяк, откакто приключиха на предпоследното осмо място в гонката. 

С късмет да отиде на край е Олимпия Душева , която приключи пета в квалификационната си гонка на 200 м каяк и на следващия ден ще гребе на полуфинал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР