За днешното заседание на Народното събрание е планиран изцяло парламентарен

...
За днешното заседание на Народното събрание е планиран изцяло парламентарен
Коментари Харесай

Трима вицепремиери и министри ще отговарят на депутатски въпроси

За днешното съвещание на Народното събрание е плануван напълно парламентарен надзор. В него ще вземат участие вицепремиерите на стопанската система Корнелия Нинова, на районното развиване Гроздан Караджов и по климатичните политики Борислав Сандов.

Заместник-министър ръководителят по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ще бъде питана за ремонта на язовирите, а Гроздан Караджов ще дава отговор за строителството на разнообразни мостове и сигурността на детските площадки в страната.

Вицепремиерът по климатичните политики  и отраслов министър Борислав Сандов ще даде повече информация за правенето на тактиката и проект за деяние за преход към кръгова стопанска система на България до 2027 година.

В парламентарния надзор ще взе участие и външният министър Теодора Генчовска. Въпросите към нея са от парламентарната група на „ Възраждане “ и са свързани с проблеми на български жители, които живеят в Република Северна Македония, и контракта за покупка на американските изтребители Ф-16.

Социалният министър Георги Гьоков ще даде информация за украинските бежанци, които са останали у нас, какъв брой от тях са настанени в общински и държавни пространства, хотели и квартири, за които са обезпечени по 40 лв. дневно. Социалният министър ще каже и дали на бежанците е допустимо да бъдат предоставени ваучери.

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова ще бъде питана за опцията украинските лекари и медицински сестри да работят по специалността си в български лечебни заведения.

В контрола ще вземат участие и други министри от кабинета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР