За девета поредна година Кока-Кола ХБК получи най-висока оценка за

...
За девета поредна година Кока-Кола ХБК получи най-висока оценка за
Коментари Харесай

Кока-Кола ХБК определена за най-устойчивата компания в сектора за безалкохолни напитки за девета поредна година

За девета поредна година Кока-Кола ХБК получи най-висока оценка за резистентност от. Отличието за компанията идва от една от най-високо приетите ранглисти измежду вложителите, която мери способите, по които дадена организация ръководи финансово значимите ESG опасности и благоприятни условия, като Кока-Кола ХБК за следващ път бе оценена с най-високата оценка - ААА.

В допълнение към оценката от MSCI ESG Ratings, през юни 2023 година, Кока-Кола ХБК за поредна година бе включена и в серията показатели, като получи най-високата оценка в промишлеността на напитките. Оценките на FTSE4Good се основават на резултатите в области като корпоративно ръководство, здраве и сигурност, битка с корупцията, климатични промени, сигурност на водите и човешки права. Тези високи резултати удостоверяват статута на компанията като един от международните водачи в устойчивото развиване в промишлеността за безалкохолни питиета, с най-високи оценки в основните световни критерии за ESG.

Кока-Кола ХБК посрещна 2023 година с още две значими самопризнания. Тя бе оповестена за водач в промишлеността съгласно Индекса на Dow Jones, като получи и най-високия резултат от всички над 7 800 компании в 61 бранша, приети в Годишника на S&P за стабилно развиване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР