За да сме в българския национален отбор, синдикатите застанахме зад

...
За да сме в българския национален отбор, синдикатите застанахме зад
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Шофьорите ни ще си намерят бързо работа и то при по-добри условия

За да сме в българския народен тим, синдикатите застанахме зад идеята на превозвачите ни, само че загубихме. Новите правила ще обиден в по-малка степен водачите, тъй като те ще си намерят бързо работа и то при по-добри условия. Шофьори се търсят сега на всички места и ще бъдат обезпечавани на по-високи заплати, единствено че от непознати превозвачи. Това сподели президент на КНСБ Пламен Димитров в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ По-скоро съм черноглед за отлагането на проекта "Макрон ". Поне половината от предложенията са подкрепени от европейските синдикати. Има една дребна част, които са намерено срещу българския бизнес. Някой се опита да демонстрира в елементи по какъв начин българските водачи работят в доста тежки условия. Ние сме наясно от години с проблемите в бранша. За страдание няма вяра за неприкритост и бистрота за българския бизнес “, добави той.

Димитров разяснява и двете формули за пресмятане на пенсиите, препоръчани от Национален осигурителен институт. „ По този метод няма по какъв начин да загуби никой, тъй като всеки ще избере по-добрия вид за него. Това е компромисен вид. Надявам се, че гратисният интервал ще е по-кратък. Реално ще получаваме това, за което сме плащали “, счита водачът на КНСБ.

„ От доста дълготрайно време ние водим битка да защитим медицинските сестри. Те са част от нас. Ние сме в тази борба от дълго време. Сегашното ограничаване за 60% от всички доходи на лечебните заведения да отиват за заплати и осигуровки, би трябвало да отпадне. Нужно е да се направи по този начин, че заплатите непрекъснато да порастват и да се дават ДМС. Предлагаме пренареждане на разпоредбите, с цел да е по-справедливо “, уточни Димитров.

Той счита, че предлагането, този който работи и е деен и неговото дете върви на учебно заведение, а средствата не му стигат, да бъде подкрепят, като положително. „ Иначе обричаме едно цяло потомство да не работи. Общият принцип би трябвало да е този “.

На финала, Пламен Димитров предложи, че приходите всяка година би трябвало да набъбнат с 12% на всички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР