За да са чисти и здрави дрехите ни, трябва да

...
За да са чисти и здрави дрехите ни, трябва да
Коментари Харесай

Кой би предположил, че с тези методи се удължава живота на пералнята

За да са чисти и здрави облеклата ни, би трябвало да се погрижим за положителното положение на пералнята. Тя също се нуждае от съответно разчистване, а тук ще разберете по какъв начин да постигнете дългогодишен резултат. Така даже ще подобрите работата на пералнята и ще я предпазите от щета. Представяме ви способи и хитринки, посредством които ще удължите оптимално живота и чисотата на вашата пералня. Ето и кои са те:

Кристална сода и оцет

Почистването по този метод има дългогодишен резултат и е целесъобразно да се прави на половин година. Ще са ви нужни:

·         4 л вода;

·         1 кг кристална сода;

·         1 л оцет.

Водата наливаме непосредствено в пералнята, а содата прибавяме, откакто сме я смесили с малко гореща вода. Затваряме пералнята и включваме най-висока температура на допустимо най-дългата стратегия. Чак по-късно прибавяме оцета в отделението за прахуляк и още веднъж пускаме пералнята на същата стратегия. Така ще сме почистили оптимално барабана и целия апарат. Содата ще отстрани космите, останките плат и вар и всичката нечистотия, а оцетът ще отстрани микроорганизмите, отговорни за неприятната миризма.

Оцетът може да се употребява независимо и за разчистване на гуменото уплътнение. Това ви икономисва средства, тъй като не купувате препарати, които така и така са мощно нападателни и може да повредят уплътнението при неправилна приложимост.

Сода за самун и лимонена киселина

Този способ е за ръчно разчистване на барабана. Смесете двата продукта и ще премахнете варовика от барабана. Резултатите са бързи и дълготрайни, а вие ще превърнете този вид разчистване във ваш табиет, без който не можете.

Оцет и сода за самун
 ТОВА е най-често допусканата неточност когато пускаме прането в пералнята ТОВА е най-често допусканата неточност когато пускаме прането в пералнята
Прането на ръка е много трудоемко и изморително. Затова множеството хора избират да се снабдят с перална машина. Тя ги улеснява и им п...

С този трик ще почистите отделението за прахуляк и омекотител. Поставете го в авансово изработен разтвор от оцет и сода за самун и внимавайте, тъй като е пенест. Оставете го по този начин за към половин час и ще видите бързия резултат от този елементарен способ.

Твърда вода

Не е нужно да го вършиме прекомерно постоянно, само че когато се сетите и видите, че има потребност, изсипвайте пакетче лимонена киселина на мястото на праха за пране. Пускате най-дългата стратегия и настройвате най-високата температура. Това е всичко, което би трябвало да сторите за качественото разчистване.

Вода и сода за самун

Последният ни съвет е за положителното разчистване на филтъра. Тази композиция ще го направи като нов, без даже да наранявате повърхността му посредством триене. Направете си разтвора от сода за самун и вода и поставете филтъра в него за известно време. След това го подсушете с елементарна забрадка и полирайте с оцет или пък още веднъж с разтвор от сода и вода.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР