За да прекараш времето си в книга, историята в нея

...
За да прекараш времето си в книга, историята в нея
Коментари Харесай

„Писатели и любовници“ – роман за всички книжни души

За да прекараш времето си в книга, историята в нея би трябвало да те накара да искаш да ѝ се отдадеш изцяло, сходно на създателя ѝ, до момента в който я е писал. Лили Кинг написа „ Писатели и любовници “ от обич към думите, към литературата и е надълбоко откровена в нея.

Новият разказ на американската авторка споделя за пътя на Кейси – една жена в света на писането, която би трябвало да избере коя своя версия да бъде – писателката или любовницата на писателя. Тя подчинява живота си на литературата, с цел да покаже най-много на себе си, че въпреки това, което разсънва мозъка ѝ, разтуптява сърцето ѝ и я прави същински жива, да я убива нежно, най-после точно то я избавя.



„ Писатели и любовници “ има всички качества да се трансформира в модерна класика. Романът, който към този момент може да бъде прочетен и на български език, показва създателя в цялостната му светлина. Лили Кинг не икономисва нито разочарованията му, нито моментите, в които пада жертва на личните си фантазии, желания и любовни трепети. Тя показва както сантименталната страна на креативния развой, по този начин и саморазруштелната същина на всеки публицист. В романа се чете и за Америка, оголена до болежка.

Героинята на Лили Кинг към този момент шест години се пробва да приключи първия си разказ, до момента в който тъне в задължения и фантазии. Загубила е майка си, а любовният ѝ живот е низ от краткотрайни афери и въздишки. Всичките ѝ състуденти са загърбили писането, само че тя отхвърля да го направи. В противоположен случай всичко друго би било още по-ужасно.

Изправена пред безконечния избор – да послуша разсъдъка си или да последва повика на сърцето си, Кейси се губи в уюта на литературата, с цел да се откри още веднъж в личната си любовна история.

В звуковия файл Темз Арабаджиева споделя повече.
Снимки: издателство „ Сиела “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР