За да ни е топло през зимата са нужни средно

...
За да ни е топло през зимата са нужни средно
Коментари Харесай

Как да намалим сметката за ток: Полезни съвети, които спестяват пари


За да ни е топло през зимата са нужни приблизително по 500 лв. на домакинство. При този разход е належащо да прилагаме някои трикове, които ще ни оказват помощ да спестяваме.

Богомил Николов от „ Активни консуматори “ поучава дограмата на прозорците да е добре уплътнена, само че значим е и методът на проветряване.

„ Хората обичат да проветряват на „ ножица “ за няколко часа. Ако вършиме по този начин, ще загубите доста сила. Правилното проветряване е с необятно отворен прозорец няколко пъти дневно за малко – това е изцяло задоволително за възобновяване на въздуха в помещението “, споделя той.

Снимка: btvnovinite.bg


А в случай че издърпваме завеса, която покрива радиаторите на парното, това също води до енергийни загуби.

„ Радиаторите би трябвало да са открити или завесата да е по-къса, с цел да не ги покрива “, поучава Богомил Николов.

„ Може да се постави фолио зад радиатора – това рефлекторно фолио на процедура ще спре отоплението на стената, а силата ще влиза във вътрешността към помещението “, предлага още той.

Николов напомня, че тв приемниците, когато работят в режим „ подготвеност “, също харчат сила, а това е изцяло безсмислено.

„ Когато е допустимо, е добре всички такива уреди да бъдат включени към е дин разклонител, с цел да може да ги изключваме всички с един общ бутон “, отбелязва Богомил Николов.

По думите му, в случай че сумираме всички дребни трикове и ги превърнем в всекидневен табиет, тогава спестяването може да стигне и до 20%.

„ Хладилникът, да вземем за пример, не би трябвало да бъде прилепян към стената, с цел да има свободен въздухообмен. В противоположен случай, в случай че топлообменникът е долепен до стената, той няма да може да реализира топлообмен и уредът ще харчи повече ток – компресорът ще върти в допълнение “, споделя Николов.

При котлоните на готварската печка би трябвало да използваме съдове, които са с размера на самите котлони.

„ Масова процедура е хората за настройват бойлерите си на най-много, тогава те загряват водата до 90 градуса, а това е изцяло ненужно. Достатъчно е водата да е загрята до 50 градуса “, поучава още той.

Снимка: btvnovinite.bg


При пералнята можем да спестим от температурата, няма потребност да перем на оптималната температура – множеството перилни препарати са пригодени за пране на допустимо най-ниски градуси. На 90 градуса се пере единствено в хотелите, където би трябвало да има повече хигиена, напомня Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР