За да не ви се подува стомахът, консумирайте оризово мляко Оризовото

...
За да не ви се подува стомахът, консумирайте оризово мляко
Оризовото
Коментари Харесай

За да не ви се подува стомахът, консумирайте оризово мляко

За да не ви се подува стомахът, консумирайте оризово мляко

Оризовото мляко е напитка, приготвена от ориз. Точно като соевото и бадемовото мляко, това мляко не е от скотски генезис, тъй че хората с лактозна нетърпимост могат да го пият. Оризовото мляко принадлежи към елементарно смилаемите хранителни артикули.

То е отличен сурогат на елементарното краве мляко в дните на пост. То не е мазно и може да се употребява и за подготвяне на разнообразни ястия и десерти. За хората, които заобикалят кравето мляко заради алергии, е чудесна опция, без значение дали ще се подготви или купи като подготвен артикул.

Оризовото мляко се подготвя от варен ориз (обикновен или пълнозърнест) и по избор може да бъде леко подсладено. В противоположен случай, оризовото мляко единствено по себе си има леко сладостен усет, който идва от естествените ензимни процеси, когато въглехидратите се трансформират в захари.

Ако го съпоставим с кравето мляко, оризът има по-висок % въглехидрати, а въпреки това не съдържа огромно количество калций и протеини, не съдържа лактоза и холестерол.

Оризовото мляко във връзка с кравето е по-рядко, несъмнено всичко зависи от количеството вода в млякото. Много хора обаче го вършат у дома по лична рецепта и усет, а преимуществото е, че в домашното оризово мляко няма добавки.

Необходими съставки:

1 литър вода

125 гр. ориз

1 пръчка ванилия (или канела)

Приготвяне:

Поставете съставките в тенджера и варете при умерена температура до момента в който оризът омекне. Оставете го да се охлади, по-късно извадете ванилията. След това поставете цялото наличие в миксер. Разбъркайте добре и оставете да престои още 45 минути, по-късно прецедете през многослойна марля.

Съхранявайте оризовото мляко в хладилника.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР