За да не се затруднява интензивният трафик през Кресненското дефиле,

...
За да не се затруднява интензивният трафик през Кресненското дефиле,
Коментари Харесай

Обследват тунел Кривия в Кресненското дефиле през нощта

За да не се затруднява интензивният трафик през Кресненското дефиле , за сигурността на придвижване на водачите и на работещите екипи, проучвателно-проектантските работи в тунел " Кривия " при 388-ми километър на път I-1 /Е 79/ София - Кулата ще се правят през нощта - от 22 ч. до 5 ч. сутринта.

Очаква се плануваните проучвателни действия да завършат до края на седмицата . Те са част от идния ремонт на тунела , с дължина 343 м. Той ще включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветяване и други системи, повишаващи сигурността на придвижване. Срокът за осъществяване на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни.

 Проблеми с трафика в Кресненското дефиле поради остарял тунел
Проблеми с трафика в Кресненското дефиле поради остарял тунел

Тунелът не отговарял на условията

Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД " Геопът - Тунел Кривия ", в което са: " Геострой " АД и " Пътстрой-92 " АД. Стойността на контракта е 3 212 721,60 лева с Данък добавена стойност.

Строителният контрол се реализира от " Пътконсулт 2000 " ЕООД . Техният контракт е на стойност 54 720 лева с Данък добавена стойност. Проектът се финансира от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР