За да не се стига до лошото състояние на тези

...
За да не се стига до лошото състояние на тези
Коментари Харесай

С този трик никога вече няма да ви се налага да чистите щорите

За да не се стига до неприятното положение на тези щори, след което да поставяме огромни старания за измиването им, е належащо постоянно да се грижим за тях посредством нормално мокро разчистване с навлажнена забрадка. Най-често употребявани са хоризонталните щори от алуминий.
Те са доста лесни за почистване, защото не съществува риск от увреждането им.
Но преди да започнете бърсането, деликатно ги почистете със специфичния накрайник на прахосмукачката, с цел да се отървете от натрупалия се прахуляк през последните 1-2 седмици.
 Баба ми сподели по какъв начин едно време са се справяли с влагата у дома Баба ми сподели по какъв начин едно време са се справяли с влагата у дома
Влажността в дома е нещо обикновено, само че когато тя в прекомерно висока, може да се трансформира в проблем. Когато къщата се затопли, въздухът с...

Препоръчваме ви за тяхната съществена стерилизация въпреки всичко да ги свалите от прозорците, защото рискувате върху стените в близост да се популяризира част от мръсотията на щорите.

Предварително си подгответе почистващ разтвор от гореща вода и 1-2 лъжици естествен оцет (избягвайте изкуствените оцетни киселини, които могат да увредят цветното покритие на щорите).

Измивайте от двете страни всяка пластинка с мека гъба, напоена с водата. Оставете металните щори накиснати за няколко минути, с цел да се разтворят мазнините и мръсотията по тях. След това още веднъж избършете деликатно всяка лента с гъба, потопена в чиста вода. Накрая ги избършете със суха забрадка, с цел да не остават петна по тях.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР