За да направите перфектното домашно вино, се изисква не малко

...
За да направите перфектното домашно вино, се изисква не малко
Коментари Харесай

Ако искате перфектното ВИНО, просто направете това с ГРОЗДЕТО

За да извършите съвършеното домашно вино, се изисква не малко мурафет. Има си доста тънкости и специфики, на които хората се учат с времето. Практиката е в основата на всичко.

Днес ние обаче ще ви издадем една дребна загадка, с помощта на която няма да останете разочаровани от крайния резултат. Вкусът на виното, което сами ще извършите, ще е непостижим. Ароматът ще е кондензиран и богат – на драго сърце ще отпивате от него през цялата година.

Какво да знаем, в случай че желаеме виното да е съвършено тази година?

Едно от най-важните неща, които всеки градинар и винар би трябвало да знае, е самото развъждане на гроздето. То би трябвало да е добре изпечено от слънцето. Това ще способства за постоянна гроздова напитка, без да е належащо да се прибавят сулфати.
 Ако желаете да предпазите лозите от ОСИ, направете си клопки със захарен сироп Ако желаете да предпазите лозите от ОСИ, направете си клопки със захарен сироп
Най-големият призрачен сън за всеки лозар са нашествията на осите. Ако гроздето бъде харесано от осите, плодовете няма да останат цели и накра...

Когато настъпи интервала на гроздобер, би трябвало да се заемете с просветляването. Знаете, че лозата непрестанно избива шума, която пречи на гроздето да се изпече. Направете просветляването директно преди самия гроздобер.

Помнете, че в случай че гроздето не се изпече добре, то няма по какъв начин да получи задоволително захар и самата напитка няма да бъде вкусна и нормализирана.

Ако интервалът е мокър поради непрестанните превалявания, то тази влага се задържа по листата и доста евентуално е да тръгне мана, съсипваща грозда. Не забравяйте да премахвате непотребната шума, в случай че желаете да предпазите здравите чепки грозде. Това би трябвало да се прави неведнъж, до момента в който не настъпи моментът, в който реколтата ще бъде прибрана.

Направете го и ви подсигуряваме, че тази година винената напитка ще ви изненада с несравним усет и продължителност. Цяла година ще резервира вкусовите си качества, без да се постанова да добавяте към нея каквито й да е било стабилизатори!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР