За да е домът най-спокойното и комфортно място за семейството,

...
За да е домът най-спокойното и комфортно място за семейството,
Коментари Харесай

Кои са нещата и местата в дома, които съдържат опасност за з...

За да е домът най-спокойното и удобно място за фамилията, е належащо освен интериорът и декорациите да са в стремежи жанр. Особено значимо е микроклиматът да е добър и за него би трябвало ние да се погрижим. Ето 5 места и неща, които може да въздействат отрицателно на здравето.

Плесен
Тези спори виреят на влажни и топли места, като бани, перални пространства, изби. Обичайно основават проблеми с дишането, само че при по-чувствителни хора и такива с по-слаба имунна система, може да докарат и по-сериозни болести, написа mila.bg. Затова при най-малкото подозрение за съществуване на мухъл, вземете незабавни ограничения.

Климатик и отопление
Климатичните системи не вкарват в дома чист въздух, а просто филтрират и връщат назад този, който е вътре. Така във филтрите се събират всевъзможни химикали, субстанции, спори и други, да вземем за пример цигарен пушек, въглеводород, мухъл и така нататък Затова е наложително да се съблюдават предписанията на производителя за постоянно разчистване на филтрите.
Какво още да създадем:
* Проветрявайте постоянно всички пространства.
* Използвайте аспиратор в кухнята, до момента в който готвите.
* Ограничете потреблението на токсични химикали.
* Не пушете в затворени пространства.

 
Банята
Вече стана дума за спорите на плесента, само че в банята има и други евентуални рискове за здравето, изключително, когато помещението не се мие постоянно. А това следва да се прави постоянно, тъй като по разнообразни повърхности се задържат частици от човешка кожа, останки от сапуни и шампоани след миене на ръце или къпане и други
Помислете и за:
* Как се употребяват кърпите и какъв брой постоянно се сменят.
* Какви препарати за разчистване ползвате и по какъв начин те трансформират въздуха в банята.

Дневната
* Там най-често се събира цялото семейство и едни от най-мръсните предмети са отдалечените ръководства. Достатъчно е един член на фамилията да е с мръсни ръце, с цел да съобщи бактерии и на други посредством някое от тях.

Спалнята
Там основните виновници за алергии и неразположение са спалното долни дрехи и матракът. Те съдържат акари и бактерии, които са невидими, само че задоволително мощни, с цел да влошат освен съня, само че и здравето ни. Затова всеки ден изтупвайте чаршафите и завивките и се грижете за матрака съгласно предписанията на производителя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР