За четвърти пореден ден Япония е обхваната от невиждана жега.

...
За четвърти пореден ден Япония е обхваната от невиждана жега.
Коментари Харесай

Жегите в Япония счупиха близо 150-годишен рекорд

За четвърти следващ ден Япония е обхваната от невиждана горещина. Температурата в столицата Токио счупи близо 150-годишните върхове за юни , оповестява " Ройтерс ".

На този декор управляващите предизвестиха, че електрозахранването към момента остава лимитирано.

За днешния ден прогнозите за японската столица бяха температурата да доближи пика от 36 градуса, откакто три следващи дни термометрите се задържаха над 35 градуса по Целзий - най-съществената гореща вълна в страната за месец юни от 1875 година насам.
 Снимка 579167
Източник:

Броят на приетите в болница, получили топлинен удар, набъбнаха при започване на деня, като мнозина в столицата не престават да подценяват препоръките на държавното управление и не престават да носят маски за лице навън - завещание от траялата повече от две години пандемия от COVID-19.

За втори следващ ден управляващите приканиха потребителите в региона на Токио да пестят електрическа енергия , с цел да избегнат идното спиране на тока.

Горещата вълна идва по-малко от две седмици преди националните избори, при които възходящите цени - в това число на електричеството - са оценени в социологическите изследвания като най-голямото безпокойствие за гласоподавателите и са симптом, че рейтингът на утвърждение на държавното управление понижава.
 Снимка 579164
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР