За четвърти път се проведе социално-културният културният проект на Академията

...
За четвърти път се проведе социално-културният културният проект на Академията
Коментари Харесай

Академията за мода откри есенния моден сезон екстравагантно и с класа

За четвърти път се организира социално-културният културният план на Академията за мода „ Вечери на стила “. Този път тематиката обхващаше „ футуристичния изискан “. Мода на бъдещето най-лесно се разпознава по облеклата, които навяват асоциации с външността на космонавтите и астронавтите, с цветовете и материите, които са присъщи за галактическите полети и по-конкретно – за галактическите кораби, галактическите совалки, орбиталните станции, движещите се към земята спътници пък дори и образните утопии, свързани с извънземни цивилизации. Космическото въздействие, обаче, напълно не изчерпва наличието на този толкоз атрактивен и дружно с това респектиращ футуристичен изискан. Това стана ясно и по време на следващото висококласно и екстравагантно празненство „ Вечер на стила “.



В своето начално изложение проф. д.н. Любомир Стойков, ръководител на Академията за мода, посочи: „ Първооткривателите на модата на бъдещето – Пиер Карден, Андре Куреж, Пако Рабан и редица още други гениални дизайнери залагаха на странното, ексцентричното и причудливото в модата – и като блестяща и непозната до този миг форма, и като материя и незнайни до този миг първични материали за изработката на дрехи от рода на метал, пластмаса, родоид, ликра, винил, PVC и други Футуристичният изискан не е единствено в аеродинамичните форми и лъскавите текстили вид „ металик “. Модата на бъдещето е немислима без хайтек дизайна, както и изобщо без оня жанр, който се въодушевява от света на компютрите, интернет и киберпространството. Експериментът и стилната иновация и минимализмът също са значима част от футуристичните облекла. Много мощно ново направление във футуризма във образната просвета е основаването на резистентен и етичен дизайн в духа на кръговата стопанска система и оптималното щадене на естествената среда. Футуристичната мода – тази толкоз примамлива и прогресивна образна просвета, е неповторим късмет за хората да бъдат смели мечтатели и мечтателни смелчаци. Елегантността на бъдещето е и бъдещето на елегантната мода – високотехнологична, дръзка, свежа и обещаваща! “.

Във вечерта, отдадена на футуристичния изискан, бяха презентирани тематично издържани тоалета на носителите на „ Златна игла “ – Теодора Спасова, Радостина Илиева, Диляна Матеева, Аксел Харди и Радослава Лазарова. Участие взеха и младите дизайнери, които още веднъж демонстрираха творби, свързани с тематиката, а точно Мария Радославова и Пламена Мишева.

Модният бранд „ Миноар “ (дизайнер Теодора Спасова), даде началото на стилния пърформанс, като презентира дамски контур от сбирка „ Епитом “. Радостина Илиева, дизайнер на фешън къща „ Алегра “, предложи модел „ Мона “, в който се открива футуризма в геометрични форми в дантелата и долната част на аутфита. Диляна Матеева – дизайнер на Art Look, заложи на визия „ Бъдеще в предишното “, която е въодушевена от типичните за Англия червени телефонни кабинки, които ни припомнят за предишното, само че ще се пренесат и в бъдещето.









Мария Радославова – дизайнер на Mia Atelier, презентира ръчно направени от естествена кожа чанти в композиция с колан на талията в комбиниране с дръжки от синджир и кожа. Модният бранд „ Папена “ (дизайнер Пламена Мишева) показа два тоалета – единият предопределен за нежния пол, а другият за мъжкия.
Дизайнерката Аксел Харди също презентира два тоалета, като първият се състои от няколко елементи - овърсайз манто във футуристичен дизайн с изменящ се контур. Вторият тоалет е обемен елек във футуристичен жанр, изработен от изпъкнал ластичен плат. Радослава Лазарова, дизайнер на стилния бранд „ Блинк “, сподели, че не инцидентно е носителка на Златна игла в категория „ Най-добър дизайнер “ за 2021 година. Нейният тоалет беше показан от Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „ Златна игла 2021 “. Тя бе облечена в сет от три елементи, а аутфитът беше допълнен с ефектни очила на българката оптическа марка „ КВЯТ “.









 

Водеща на събитието беше харизматичната певица и актриса Марина Кискинова, а измежду моделите се откроиха Вероника Стефанова, Станимира Йоцова, Кая Ценкова, както и очарователната певица Лидия Ангелова, която направи дебют в тази си роля.
Изпълнителният шеф на „ Ню Бояна Филм Студиос “ Ярив Лърнър бе толкоз впечатлен от шоуто, че помоли проф. Любомир Стойков да го запознае с всички участващи дизайнери във Вечерта на стила. Г-н Лърнър беседва с проф. Стойков за опциите Академията за мода да му окаже подпомагане по отношение на идния концерт на Фифти Сент в нашата страна и концепцията преди него да се състои величествен фешън театър на български и задгранични дизайнери. Професор Любомир Стойков увери Ярив Лърнър, че българската мода има огромен капацитет и отлична интернационална известност, както и, че Академията за мода ще направи нужното това да се види по време на огромното събитие, планувано за месец октомври.







Събитието се реализира с поддръжката на „ Балкантел “ и беше почетено от редица ярки български и задгранични представители на публичния живот, културата, изкуството, артистичния свят, дипломацията и бизнеса, измежду които Ярив Лърнър, Деси Бакърджиева, Христо Дурчев, Максим Бехар, проф. доктор Ефрем Ефремов, доцент доктор Яна Костадинова, Бояна Шарлопова, Юлияна Антонова, Иван Сираков, Веселин Фердинандов, Ивайло Кръстев, Пепа Попова-Кънева, Вероника Стефанова, Радослава Лазарова, Аксел Харди, Антон Узунов, Антония Стоянова, Диляна Матеева, Мария Радославова, Мадлена Иванова, Агнес Уейд - модел на „ Вог “ и „ Дьо магазин “ (която бе в България особено за събитието), Екатерина Свечева и др.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР