За четвърта поредна година водещи лекари в областта на венозната

...
За четвърта поредна година водещи лекари в областта на венозната
Коментари Харесай

Кампанията Вземи краката си в ръце активно тръгва и из Европа

За четвърта поредна година водещи лекари в региона на венозната патология у нас излязоха с общ апел за нуждата от повишение на информираността по отношение на ранната диагностика на болестта. За да спомогне за популяризирането на изгодите от навременното лекуване на пациенти във всички стадии на хроничната венозна болест, лице на Националната осведомителна акция „ Вземи краката си в ръце интензивно “, която се провежда от Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА), за трети път става актрисата Деси Бакърджиева.

Водена от разбирането си за значимостта от поддържането на деен метод на живот, Бакърджиева се причислява към #ОтборСМисия и още веднъж подава ръка на самодейността, с цел да спомогне информацията за болестта да доближи до повече хора.

Хроничната венозна болест (т.нар разширени вени) стартира в относително ранна възраст. Засяга към 50% от популацията, като се среща по-често измежду дамите. За страдание болестта постоянно остава недиагностицирано и нелекувано, което води до съществени последствия, като да вземем за пример образуването на тромби в разширените вени, които биха могли да доведат до животозастрашаващи положения.

В изискванията на последствията от международната пандемия от COVID-19, както и новите модели на home office, които ни се постанова да следваме, обездвижването за жалост е реалност. Именно то е и една от главните аргументи, които могат да предизвикат появяването на ХВБ и нашата задача е колкото е допустимо повече хора да научат за методите за предварителна защита и значимостта от търсене на профилирана помощ, ранна диагностика и навременно лекуване още при първи признаци на болестта, споделят уредниците.

В тази връзка през 2022 година акцията „ Вземи краката си в ръце интензивно “ още веднъж включва голям брой интензивности като обичайните безвъзмездни профилактични прегледи в цялата страна, издание на данни от национално скринингово проучване по отношение на заболеваемостта, изявленията с специалисти и други

Организаторите насочат следващо предизвикателство към хората с концепцията да ги подтикват да се движат интензивно през идните летни месеци. Инициативата „ Пътешествие с задача “, която предходната година стимулира стотици хиляди души да вземат участие и да изминат дружно 10 млн. крачки, в този момент се разпростира повече. От юни до септември 2022 година хората ще имат опция да се включат в „ Пътешествие с задача из Европа “. Така всички участници в „ Отбор с задача “ в тазгодишната конкуренция ще могат дружно да реализират още по-голямата цел от 12 млн. извървени крачки. Локациите ще включват освен красивите направления в България, както беше предходната година, само че и разнообразни страни в Европа. Всеки участник ще може да следи броя на извървените крачки във фейсбук групата Пътешествие с Мисия и на уеб страницата. Запленяващият танц „ Краченица “, основан особено с грижа за дейни и красиви крайници, също ще има значимо място в тазгодишната акция. Всяка стъпка от специфичната хореография усъвършенства венозната циркулация, тонизира и подкрепя чувството за лекост в краката.

Кампанията „ Вземи краката си в ръце “ ще се осъществя в месеците април – септември 2022 година с поддръжката на фармацевтична компания Servier и на уеб страницата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР