За четвърта поредна година Григор Димитров ще играе в III

...
За четвърта поредна година Григор Димитров ще играе в III
Коментари Харесай

Григор Димитров е в III кръг на "Ролан Гарос" без загубен сет

За четвърта поредна година Григор Димитров ще играе в III кръг на Откритото на Франция по тенис, което е и неговото най-хубаво достижение в клей класиката от Големия шлем. В дуел от II кръг през днешния ден поставеният под №18 българин надви над Андрей Мартин (Слвк) с 6:4, 7:6 (5), 6:1 и продължава напред без изгубен сет от началото на конкуренцията в Париж.

Въпреки чистата победа Димитров трябваше да постави обилни старания на корт " Симон Матийо ", с цел да не разреши на словака да удължи в допълнение срещата, траяла 2:15 ч. В първата част Григор направи решителен пробив в седмия гейм и взе сета за 48 мин. Във втората 29-годишният хасковлия трябваше да наваксва брейк пасив и закъснение от 1:4 гейма, с цел да измъкне и тази част с тайбрек след 1:39 ч.

В III сет нашият поведе с 2:0 след ранен пробив, само че вместо да го затвърди, позволи мигновен рибрейк. Все отново някогашният №3 в света взе и идващите две подавания на 31-годишния Мартин и повече не разреши на надалеч по-неопитния си противник да се върне в дуела. Въпреки възрастта си, словакът участваше едвам за четвърти път в главната скица на " мейджър " шампионат.

При своето юбилейно 10-о присъединяване на " Ролан Гарос " и общо 40-о в Шлема Димитров ще се опита за първи път да стигне до 1/8-финалите във френската столица. Следващият противник на българина ще бъде избран в конфликта сред №9 в схемата Денис Шаповалов (Кан) и Роберто Карбайес Баена (Исп), които сега играят пети сет на корт " Сюзан Ланглен ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР