За безстопанственостПарите са за нови лични карти с чипСофийска градска

...
За безстопанственостПарите са за нови лични карти с чипСофийска градска
Коментари Харесай

Разследват Демерджиев за договор от 81 млн. лв.

За занемареност
Парите са за нови персонални карти с чип

Софийска градска прокуратура води дело за занемареност против Иван Демерджиев - вицепремиер и длъжностен вътрешен министър в последните два кабинета, назначени от президента Румен Радев.

Досъдебно произвеждане е за ощетяване на Министерство на вътрешните работи с над 81 млн. лв. по спомагателен контракт към към публичната поръчка от 2018 година, подписана с немска компания за отпечатване на новите паспорти и персонални карти с чип. Демерджиев подписал анекса няколко дни преди да сдаде поста си в Министерство на вътрешните работи през юни 2023 година

През август в прокуратурата постъпил сигнал за спомагателното съглашение и магистрат постановил инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия. Заключението на ревизорите било, че е нарушен контракта за публичните поръчки, по тази причина наблюдаващият прокурор образувал следствие за занемареност против длъжностно лице от Министерство на вътрешните работи. Но все още към Демерджиев няма повдигнати обвинявания, прецизираха от прокуратурата.

Вчера Демерджиев сподели, че досега не е издирван от прокуратурата. Договорът за 240 млн. лева с немската компания за български персонални документи от потомство 2019 година бе подписан преди 6 година, само че поради обжалвания реализацията му стана допустима в края на 2022 година Очаква се през февруари да бъдат пуснати първите 2 машини, само че първо държавното управление би трябвало да реши дали ще има нови цени на документите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР