За безопасността на гражданското корабоплаване военноморските сили на Украйна затвориха

...
За безопасността на гражданското корабоплаване военноморските сили на Украйна затвориха
Коментари Харесай

Украйна затвори част от Черно море и скастри Русия за пиратство

За сигурността на гражданското мореплаване военноморските сили на Украйна затвориха корабоплаването в северозападната част на Черно море. За това оповестиха във Facebook Военноморски сили на Украйна.

Те показват, че в същото време съветският Черноморски флот продължава тактиката на съветските сухопътни сили, които " се пробват да се скрият зад живота на цивилни ".

" На 02.03.2022 съветските кораби изискват гражданският транспортен съд HELT да навлезе в рисковата зона на Черно море, с цел да могат окупаторите да се прикрият с цивилен транспортен съд като жив щит, в противоположен случай съветските кораби ще открият огън по кораба HELT. Това не е нищо друго с изключение на пиратство на 21-ви век " , се декларира в обявата на украинските Военноморски сили.

Те напомнят, че по време на съветската навлизане на 24 февруари съветските военноморски сили са обстреляли два цивилни кораба и са заловили два кораба (включително кораба за търсене и избавяне Sapphire на филантропична мисия).

Вчера Говорителя на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков заяви, че украинските военни изцяло са изгубили достъпа си до водния басейн.
 Русия разгласи победа в Азовско море
Русия разгласи победа в Азовско море

Достъпът на украински кораби е блокиран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР