За българския бизнес съществува опасност от липсата на промяна в

...
За българския бизнес съществува опасност от липсата на промяна в
Коментари Харесай

Корупцията и липсата на е-управление гонят бизнеса от България

За българския бизнес съществува заплаха от неналичието на смяна в битката с корупцията и неналичието на електронно ръководство. Заради това от ден на ден компании започнаха да събират храброст да реалокират активността си. Трябва да помислим по какъв начин средата у нас да стане привлекателна, съобщи Цветан Симеонов, Българска търговско-промишлена палата, в предаването " Светът е бизнес " по Bloomberg TV Bulgaria.

Разговорът стартира с констатацията, че четирите най-големи работодателски организации у нас изпратиха сигнал до Европейската комисия за злоупотреби с господстващо състояние на пазара на ток в България.

Продължаваме да не сме удовлетворени от флуктуациите на пазари на електрическа енергия у нас и цените на електричеството, изясни Цветан Симеонов. " Борсата сподели съществени дефекти. Видяха се и " малките врати ", през които избрани компании могат да осъществят неполагащи им се облаги поради слабостите на системата, и всичко това в ущърб на работещите предприятия ", добави той.

" Трябва на борсата да бъдат пуснати по-големи количества електрическа сила. Второ, неприемливо е българските клиенти на енергоснабдителните сдружения да заплащат и добавка за обвързване към обществото, а експортьорите да бъдат освободени от това. Не е възможно някои да закупуват количеството електрическа енергия и по-късно да го връщат още веднъж на пазара на по-ниски цени от тези на борсата ".

България в числа (Анализ на данните от 10-та икономическа листовка " Bulgaria in figures " ).

" Тази година нашето издание включва 27 интернационалните ранглисти. В 16 от тях сме подобрили позиции, 2 от тях са непроменени, а в 8 сме влошили местата си. Най-важна е класацията на Световната банка за правене на бизнес за 2019 година, където сме паднали с 9 позиции. България поставя старания в избрани сфери като инфраструктурата, само че се оказва, че изоставаме. На 147 място сме в класацията по свързването с електричество ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР