За България запазването на евроатлантическите ценности и единство на алианса

...
За България запазването на евроатлантическите ценности и единство на алианса
Коментари Харесай

Новият външен министър: Единството на НАТО е жизненоважно за България

За България запазването на евроатлантическите полезности и единение на алианса е жизненоважно. Именно това е задачата на сегашния развой на размисъл. НАТО би трябвало да бъде подготвена да посреща международните развития и провокации по метод, който да подсигурява груповата защита дейно да се оправя с рецесии и да си сътрудничи с другите споделящи нашите полезности организации и сътрудници, сподели служебният министър на външните работи Светлан Стоев на виртуалната конференция " Изпреварваме бъдещето: Подготовка за НАТО 2030 ", която е измежду събитията, отбелязващи 30-ата годишнина от основаването на Атлантическия клуб в България.

Изказването на Стоев беше първото му присъединяване в интернационален конгрес след вчерашното публично показване на служебния кабинет, и в него, както и други участници, той честити юбилея на Атлантическия клуб, изтъквайки заслугите на неправителствената организация.

Светлан Стоев открои нуждата от съответни качества за въздържане и защита, основаващи се на " стоманена трансатлантическа връзка ", усилване на политическите съвещания и взаимни послания, както и разширение на мрежата от сътрудници, с които дружно да построяваме резистентност и нови качества, заяви Българска телеграфна агенция.

За нас правилото за взимане на решения на основата на консенсус е неизменен, той подсигурява единството и солидарността, възприети като национални решения и политики във всяка страна членка. Предвижданите промени в работните способи на алианса следва да стъпват на сполучливо функциониращите механизми в това направление. Тук от водещо значение за единството в алианса са ефикасните политически съвещания сред съдружниците, даже и по тематики, по които има различия, означи Стоев.

По думите му, солидарността е основна и другите оферти в тази посока заслужават детайлно обсъждане. В този подтекст Стоев уточни и предлагането на България за домакинство на морско координационно наличие на НАТО в Черно море, подкрепено от останалите съдружници, участващи в срещата на най-високо ниво във формата Букурещ - Б9 на 10 май т.г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР