За 62-ри протестиращите ще поискат от площадите оставката на правителството

...
За 62-ри протестиращите ще поискат от площадите оставката на правителството
Коментари Харесай

Отровното трио излезе с обръщение към чужди посолства у нас

За 62-ри протестиращите ще изискат от площадите оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Часове преди митинга в София Отровното трио излезе с послание към посолствата на държавите-членки на Европейски Съюз у нас, представителството на Европейска комисия и посолствата на Съединени американски щати и Англия, в което акцентира поредност от нарушени демократични правила от страна на ръководещите. Според обръщението създалото се напрежение в първите дни на септември заплашва гражданския мир в страната и не може по никакъв метод да се съотнесе към една европейска страна. 

" Всекидневните мирни цивилен митинги в страната не престават повече от два месеца. Те са митинг против нарушение на съществени цивилен права в България, чудовищна по размерите си корупция и тъпчене правилата на демокрацията. Престъпното слепване на изпълнителната и правосъдната власт ескалира напрежение в ръководството, което предприе дейности не против язвите, изброени нагоре, а против спокойно протестиращите жители, чиито брой се усилва с всеки минал ден. Отказът от разговор и безсилието на властта я доведоха до силово нахлуване против мирните митинги на жителите и предприемане на редица противоконституционни ограничения, довели до доста пребити и обгазени хора, измъчвани от полицията протестиращи и противозаконни арести ", акцентира в обръщението си триото. Оттам припомнят, че са погазени основни принципи - господство на закона, пазарна стопанска система, постоянна народна власт, невъзможна при подправянето на избори. Вместо това от 1-и до 6-и септември имаме над 120 нелегално задържани протестиращи, над 300 обгазени по време на митинга на 2-ри септември, над 100 измъчвани от полицията жители. Полицията отхвърля цялостна информация, написа триото. " Наясно сме, че поради характера, статута и уговорките, които са Ви вменени, не можете да вразумите властта в България, само че можете да предадете информацията, която Ви предоставяме, на Вашите държавни управления. Декларираме, че ще продължим да протестираме спокойно, като умишлено гражданско общество, до реализиране на задачите ни. ", се споделя още в обръщението. 

По-рано през днешния ден пред постройката на 2-ро Районно полицейско ръководство на Министерство на вътрешните работи в София бе проведен локале простет с искане за връщане на движимостите, отнесени от " окупационния лагер ". Няколкоседмичната обсада на Орлов мост беше прекратена от полицията на 3 септември и тогава, за повторно от началото на недоволството, бяха конфискувани палатки от силите на реда, напомня БНР. Протестиращите са създали лист на предметите, които имат да получават и ще отидат да си ги търсят с юрист.

От 12 часа започнаха да се събират хора, на които са били отнети  движимостите. Един от тях описа пред БНР, че в палатката е имал  дрехи и спален чувал. Притесненията му са, че няма документи, с които да потвърди, че това са техните движимости, и че може би ще остане без тях. След повдигането на първата барикада на 7 август, протестиращите са взели движимостите си от постройката на пожарната като те не са били в положително положение, оплакаха се пострадали.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР