За 61-ви ден протестиращи се събраха на столичния площад Независимост

...
За 61-ви ден протестиращи се събраха на столичния площад Независимост
Коментари Харесай

61-и ден: Прожектират кадри от ексцесиите на 2 септември

За 61-ви ден протестиращи се събраха на столичния площад " Независимост " в региона на така наречен " Триъгълник на властта " с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Около 20 часа придвижването по бул. " Цар Освободител " в региона бе блокирано от мобилната естрада на митинга.

Пред БНР участници в следващата антиправителствена акция се зарекоха, че няма да се откажат: " Стига толкоз, на маймуни ни направиха...Докато няма смяна няма никакъв смисъл да се отхвърля човек ".

Върху фасадата на Народното събрание бяха прожектирани всеобщо популяризирани в обществените мрежи фрагменти с използване на груба полицейска мощ против протестиращи по време акцията " Велико национално въстание " на 2 септември. Прозвучаха и записите с гласакато на премиера Бойко Борисов.

Засилено е полицейското наличие пред постройката на Министерския съвет.

Малко под 1000 души са на пл. " Независимост ".

По-рано през днешния ден десетки протестиращи се събраха до летните сараи на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парка " Росенец ", с цел да се разгласят срещу концепцията на партията да бъде формиран експертен кабинет след оставка на държавното управление. Чрез недоволството си хората подчертаха, че техните претенции са за предварителни избори. Денят за митинг в Росенец не е определен инцидентно. Точно преди два месеца на плажа до имението съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов се опита да сложи българско знаме, само че не беше позволен от чиновници на НСО. Протестиращите прецизираха, че обмислят нов митинг в Росенец, който да бъде на 11 септември.

Междувременно ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи на партийно събитие на ГЕРБ в Ружинци, че президентът Румен Радев настройва хората едни против други в опит да печели политически дивиденти. Тя даде за образец вчерашните празнувания на Съединението на България в Пловдив, където по време на речта на кмета се чуваха крясъци " Оставка ".

" Вчера, на един от най-славните за българския дух празници, президентът, по Конституция обединител на нацията, за следващ път прикани за разцепление. Целият яд и завист, които той излъчва, се отразяват на връзките сред хората. Всеки има свое лично мнение, само че е неприемливо за държавен глава да настройва хората едни против други. Нека който има политическо упоритости да си учреди партия и да се яви на избори ", сподели още Караянчева.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък съобщи в Ямбол, че е неуместно да се желае оставката на президента Румен Радев. За такава прикани Движение за права и свободи в първия ден от новата пленарна сесия. " Стоим зад президента, както постоянно сме го подкрепяли. Смятаме, че той извършва това, което даде обещание като претендент за президент ", сподели Нинова.

Тя добави, че левицата няма да спре да поддържа митингите, до момента в който държавното управление не подаде оставка. Тя за следващ път подсети позицията на партията си, че са за наложително машинно гласоподаване на идващите избори. " Ние декларирахме, че оставаме в този парламент единствено и само за машинно гласоподаване, като гаранция за почтени избори. Без машинно гласоподаване, рискуваме Бойко Борисов още веднъж да фалшифицира изборите ", добави тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР