За 61-ва поредна година в местността Паметниците край Свищов бе

...
За 61-ва поредна година в местността Паметниците край Свищов бе
Коментари Харесай

Депутатът Станислава Стоянова откри 61-то масово преплуване на Дунав при Свищов

За 61-ва поредна година в местността Паметниците край Свищов бе даден старт на всеобщо преплуване на река Дунав, в което се включиха над 150 смелчаци от цялата страна. Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова бе формален посетител на единственото такова мероприятие у нас, което не е прекъсвало традицията още от основаването си. Стоянова, дружно с ръководителя на Общинския съвет в Свищов доктор Кристиян  prepluvane1 Кирилов, откриха събитието.

„Местността, където се случва тази спортна самодейност е емблематична за българската история. Тук на този бряг, преди тъкмо 141 години стартира епопеята на нашето Освобождение. Преплуването на река Дунав е знак на силата, борбеността и издръжливостта на българския дух “, сподели Станислава Стоянова при формалното разкриване на проявата.

В обръщението си към присъстващите националният представител изрази насладата си, че 61 години след първото всеобщо преплуване на огромната река, още веднъж доста млади и въодушевени хора се включват с готовност в самодейността. „ Поздравявам ви за смелостта да се справяте със студените води и течението на Дунав и ви поисквам успех“, обърна се Станислава Стоянова към плувците.

Най-атрактивните участници получиха почетни награди. Сред тях бяха три фамилии от Бургас, Кърджали и Сандански, а също стара дама – професор по математика от Пловдивския университет. Момченце на едвам 4 години и 7 месеца от град Елена, бе най-младият участник в предизвикването.

Сред формалните лица на събитието бяха също заместител кметът на Свищов Борислав Замфиров, подполковник Иван Тишков от Военно формирование 28 880 гр. Белене, секретарят на общината Любомира Петрова и други

Станислава Стоянова благодари на Община Свищов за съвършената организация, а също на представителите на БЧК, чиновниците от Военно формирование 28 880 в Белене и Гранична полиция, които обезпечиха реда и сигурността на събитието на суша и по вода.

След края на неповторимата спортна демонстрация, Станислава Стоянова имаше опцията да се запознае с работата на Гранична полиция. Служителите на реда не скриха задоволството си, че работят на най-голям клас катери, оборудвани с най-качествената инсталация. Народният представител напомни, че катерите са закупени от първото държавно управление на премиера Бойко Борисов и са общо 8 на брой – шест от тях се употребяват от Граничната полиция в река Дунав, а другите два патрулират в Черно Море.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР