За 25-а поредна година на езерото в столичния кв. Дружба

...
За 25-а поредна година на езерото в столичния кв. Дружба
Коментари Харесай

За 25-а година спасяват Светия кръст на езерото в столичния кв. Дружба

За 25-а поредна година на езерото в столичния кв. " Дружба " ще се организира традицията по избавяне на Светия кръст на Йордановден. В 13 часа смелчаците ще скочат във водите на езерото, като сред 9 и 12 часа ще могат да се запишат за присъединяване в ритуала.

До 45 души ще бъдат позволени, откакто им бъдат направени медицински прегледи, осведоми кметът на регион " Дружба " Ивайло Цеков: 

" Традицията по Йордановден за здраве - хвърлянето на кръста, ще се организира на езерото при нас, в " Дружба ". Интересно е по какъв начин се е случило. Както нормално нещата се случват, по един безусловно инцидентен принцип - 1999 година изпразват езерото " Ариана " и вземат решение тъкмо тази година да се направи тази традиция при нас, на езерото.

И както краткотрайните неща нормално стават, към този момент 25 години традицията се съблюдава точно тук.

В 13.00 часа ще бъде преди този момент литийното шествие и надлежно отслужването на Богоявленския водосвет. Надявам се да стане както постоянно, един страховит празник. Всичко като подготовка към този момент е направено. Очаквам празникът да бъде прекрасен ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР