За 22-ри път Ямбол е домакин на Куклено-театралния фестивал Михаил

...
За 22-ри път Ямбол е домакин на Куклено-театралния фестивал Михаил
Коментари Харесай

Започва куклено-театралният фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол

За 22-ри път Ямбол е хазаин на Куклено-театралния фестивал " Михаил Лъкатник ". Малките, а и порасналите фенове ще видят спектакли на трупи от цялата страна.
В Ямбол през днешния ден се открива 22-то издание на Куклено-театралния фестивал „ Михаил Лъкатник ”. В конкурсната стратегия са включени постановки на седем куклени трупи, ще бъде представен и сборникът с наградени пиеси „ Приказна фиеста ”.

Първото издание на състезанието е било през 1971 година

С карнавално шествие и доста забавление ще бъде открит тазгодишният фестивал, обясни шефът на Държавния куклен спектакъл „ Георги Митев ” Елена Дойчева.

" Първият ден ще бъде празничното шествие, в което вземат участие децата от Ямбол, от детски градини. След това е формалното разкриване в 17,30 пред Кукления спектакъл, ще обявим наградените създатели от литературния конкурс, ще връчим премиите, ще представим сборника с номинирани и наградени пиеси. "  

В конкурсната стратегия са включени „ Славеят ” на Държавен куклен спектакъл Сливен, „ Кученцето, което не знаеше да лае ” на ДКТ - Пловдив, „ Хензел и Гретел ” на Драматично–куклен спектакъл - Хасково, „ Лече Буболечке ” на Фондация Театър „ Хамелеон ” – Пловдив , бургаският ”Капитане, Капитане ”, ”Вълкът и седемте козлета ” на ДКТ- Добрич и „ Пипи Дългото чорапче ” на театъра в Ямбол.

Извън конкурсната стратегия вземат участие трупи от Перуджа, Италия и на албански спектакъл за деца от Скопие.

Фестивалът продължава до 28 май, когато ще бъдат раздадени и театралните награди.

Повече за фестивала чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР