За 2017 г. оборотът в транспорта и логистиката на компанията

...
За 2017 г. оборотът в транспорта и логистиката на компанията
Коментари Харесай

Логистиката на "Биомет" продължава да расте в Севлиево

За 2017 година оборотът в превоза и логистиката на компанията е в границите на 60 млн. лева

© Надежда Чипева Визитка

" Биомет " е напълно българската транспортна и логистична компания, основана през 1991 година Започва активността си с транспорт на интернационален превоз, като сега прави превоз на разнообразни типове товари от България за Западна Европа и назад за България, Гърция, Румъния и района. Впоследствие редом с тази активност стартира да развива и превоз на различен тип товари и да притегля нови клиенти. Още по тематиката
" Волво груп " влага 3 млн. лева в сервизен център край Пловдив

Общите капиталовложения в разширение на мрежата на компанията през последните години доближават 12 млн. лева
26 юни 2018
Логистичният хъб Севлиево

Градът, в който има много промишленост, притегля и от ден на ден логистични компании
25 юни 2018
Всички без един

Големите автомобилни превозвачи на товари усилват приходите си макар политическите катаклизми
22 ное 2016
Камиони на абордаж

Все повече български компании се отхвърлят от транспорти до Англия поради скрито качили се мигранти и огромните санкции
2 апр 2016 Статията е част от специфичното издание на " Капитал Градовете: Габрово ". Всички текстове по тематиката може да откриете тук.

Логистичната база на " Биомет " в Севлиево, построена като дистрибуционен център за потребностите на " Идеал Стандарт " в България, набъбна с към 2 хиляди кв.м, с което общата й застроена повърхност доближи съвсем 25 хиляди кв.м.

Така вложенията в трите осъществени стадия от старта на плана преди повече от 12 години доближиха към 11 млн. евро. В това влиза пазаруването на земята, строителството, оборудването с цялата подемна и транспортна техника. Размерът на направеното влагане в последния стадий, изпълнен за пет месеца от есента на предходната година, е за към 400 хиляди евро, заяви за " Капитал " Ваньо Алексиев, притежател и шеф на " Биомет ".

" Биомет " се развива в Севлиево съгласно потребностите на своя сътрудник, изясни Алексиев, и в кратковременен проект ново уголемение не е планувано. Както е известно, в севлиевските фабрики преди повече от 25 години стъпи един от първите западни вложители в България с пазаруването на завода на " Видима ". Впоследствие бяха издигнати още два завода за керамика и арматура в село Градница. Сътрудничеството на " Биомет " с " Идеал Стандарт " датира от към 18 години, като в началото стартира с превоз на техните артикули. Впоследствие, с разрастването на активността, " Идеал Стандарт " афишират конкурс за създаване на дистрибуционен център за логистична обработка на товарите.

Ваньо Алексиев, притежател и шеф на " Биомет "

Фотограф: Надежда Чипева " Явихме се на състезанието, участваха много огромни западноевропейски компании. За благополучие успяхме да победим и през 2005 година построихме Дистрибуционен център 1 или Източноевропейски логистичен център 1. След четири години изградихме втората част и напълно скоро пуснахме в употреба едно по-малко, трето уголемение ", заключи притежателят на " Биомет ". Според него в Севлиево се е оформил един от най-големите логистични обекти. В първия стадий са издигнати 10 хиляди кв.м, в идващия – към 12.5 хиляди кв.м, и в третия – съвсем 2 хиляди кв.м.

Центърът служи за обработка на цялата продукция, която излиза от трите завода на " Идеал Стандарт " в Севлиево и района. Около 95-96% минават през склада, логистичния център, а останалата част се товари непосредствено от заводите, като " Биомет " прави тази активност от заводите за износ. Средно на ден от дистрибуционния център отпътуват сред 40 и 50 камиона или контейнери, които се експедират също на камиони. Тук работят към 100 души.

Логистичният сътрудник

Това партньорство е сериозна част от бизнеса на " Биомет " - към 15% от активността на компанията в превоза, логистиката и складирането е концентриран в Севлиево, като тук " Идеал Стандарт " е най-големият им клиент. За 2017 година оборотът в превоза и логистиката на " Глобал Биомет " е в границите на 60 млн. и съставлява малко над половината от общия оборот на всички действия от портфолиото на компанията, посочи Ваньо Алексиев. Другите сътрудници тук са " Хамбергер България ". Компанията изнася техни товари за Испания, Германия, Англия.

Като част от вложенията на компанията във възобновими енергийни източници и централи на покрива на логистичния център в Севлиево е построена и действа най-голямата покривна слънчева централа в България.

" С времето успяхме да изградим своя имидж, тъй че множеството огромни вложители, които навлизат в страната и имат потребност от транспортни услуги, стартират да ни търсят ", споделя Ваньо Алексиев. Показателно за устойчивото им развиване съгласно притежателя на " Биомет " е, че 99% от фирмите, с които са почнали работа и които са към момента в България, не престават да бъдат техни клиенти.

Това са по-големите петролни оператори, за които компанията прави превоз и логистика, превоз на бензини за " Шел " и ОМВ, логистиката на ОМВ, превоз на товари за огромните супермаркет оператори като " Кауфланд ", " Лидл ", " Унивек " с камиони, предопределени за транспорт на товари под температурен режим. Фирмата прави и превоз на индустриални газове за огромна френска компания, на пропан-бутан. Добре позната е и с пътническия си превоз по съществени линии от София за по-големите градове в страната. " Биомет " разполага с офиси в Европа, които подкрепят транспортно-логистичната и най-много транспортната им активност в Испания, Франция и Англия.

За 2018 година особено в превоза наклонността е да се запазят равнищата от миналата година, не се чака растеж на приходите, а за логистиката е заложен дребен растеж, споделя още Ваньо Алексиев. За момента проектите са свързани само с възобновяване на съществуващата техника, а не с разширение, пазаруване и усилваме броя на транспортните средства.

Причината за това е неналичието на работна ръка – изцяло и за водачите, където е най-големият проблем. " Стремим се да усъвършенстваме разноските, въпреки това, пазарът е извънредно конкурентен, появяват се и нови участници, които нямат нужните знания, подготовка. Това води до дъмпинг, безогледно се смъкват цените, налице е огромен напън и сме доста внимателни от нови вложения ", счита Алексиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР