За 12 март, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология

...
За 12 март, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи за 8 области утре

За 12 март, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде още от през днешния ден предизвестие от първа степен – жълт код, за обилни превалявания с количества сред 20-35 литра на квадратен метър, за осем области в Южна и Източна България. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупредителният жълт за превалявания за на следващия ден е за областите: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

В прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за 12 март се оповестява, че през нощта ще е облачно, в по-голямата част от страната с превалявания от дъжд, в Рило-Родопската област те ще са обилни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са сред 6 и 11 градуса, в София – към 6 градуса.

Утре ще се задържи облачно, с краткотрайни спирания ще продължи да вали. Повече по количество ще са преваляванията тук-там в източната половина от страната и на обособени места в южните региони ще прегърми. Привечер в Северозападна България преваляванията ще спрат.

В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан. В източните региони ще продължи да духа до сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса, в София – към 14 градуса.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР