За 11 поредни години Китай запазва позицията си на най-голямата

...
За 11 поредни години Китай запазва позицията си на най-голямата
Коментари Харесай

За поредна година Китай остава най-голямата промишлена държава

За 11 следващи години Китай резервира позицията си на най-голямата промишлена страна, осигурявайки близо 30 % от международното произвеждане, съгласно Министерството на индустрията и осведомителните технологии, съобщи "Радио Китай ".
През последните пет години промишленото произвеждане с добавена стойност се е нараснало от 23.5 трилиона юана (3.63 трилиона долара) на 31.3 трилиона юана, съобщи на конференция в понеделник министър Сяо Яцин.
По време на 13-та петилетка (2016-2020) междинният ритъм на напредък на производството с добавена стойност в китайския високотехнологичен бранш е бил 10.4%, което е с 4.9 процентни пункта повече от общото промишлено произвеждане, демонстрират данните.
През този интервал браншовете за транспорт на информация и програмен продукт и осведомителни технологии са имали най-сериозен растеж. При тях производството с добавена стойност е повишено от 1.8 трилиона на 3.8 трилиона юана, като делът им в брутния вътрешен артикул се е нараснал от 2.5 на 3.7 %, добави Сяо Яцин.
До края на 2020 година проникването на широколентов интернет в китайските семейства е достигнало 96 %, а степента на навлизане на мобилната широколентова връзка е 108 %, демонстрират данните. Страната също по този начин е построила до края на предходната година 718 000 базови станции за 5G мрежата, като броят на мобилните терминали, свързани към нея, надвишава 200 милиона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР