З аради хилядите социалисти, които през това време бяха притискани,

...
З аради хилядите социалисти, които през това време бяха притискани,
Коментари Харесай

Нинова: Когато БСП започна промяната на модела ГЕРБ преди 4 години всички се страхуваха и се бяха изпокрили

З аради хилядите социалисти, които през това време бяха притискани, уволнявани, мачкани, няма да позволим истината да се промени, обстоятелствата да се трансформират

„ Ние за 4 години се борихме на 4 фронта. Първият е ГЕРБ и моделът на ръководство като задкулисие и паралелна страна. Вторият е същият този модел вътре в партията. Който се опитваше вътре през партията да ни спре. Третият е операцията на публичното мнение. Тогава Борисов беше в силата си. Държеше медии, държеше представители. Всичкият пердах беше против Българска социалистическа партия. Не си припомням някой да е насочил такава експанзия против Мая Манолова или някой от другите сътрудници. Четвъртият фронт, на който се борехме, беше външният напън по Истанбулската спогодба. И европейските ни сътрудници, и Партията на европейските социалисти. Върху нас бе голям натискът, тъй като на нашите гласове тежеше приемането ѝ. Ако ние се бяхме съгласили, в този момент щеше да е реалност. Ето Ви 4 фронта, с които сме борили поредно 4 години. Това са обстоятелства. Който желае, както желае в този момент да внушава, че сме статукво.

Защото по това време единият от водачите на сегашните сякаш протестни партии беше министър на Борисов. Когато ние преживяхме всичко това. Другата водач на партия беше омбудсман, определен с гласовете на Борисов. Ние сме били в това гласоподаване и знаем по какъв начин става. Третият сътрудник просто си водеше шоу в една телевизия.

Заради хилядите социалисти, които през това време бяха притискани, уволнявани, мачкани. Няма да позволим истината да се промени, обстоятелствата да се трансформират. Така че с почитание към сътрудниците на другите партии, които се самонарекоха митинг. С почитание към хората, които ги поддържаха, тъй като това са български жители, които са създали своя свободен избор. Но няма да позволим истината за Българска социалистическа партия да бъде сменена и манипулирана “.

Корнелия Нинова разгласи: “БСП е началото на смяната на модела ГЕРБ. Преди 4 години, когато ние я започнахме, никой различен нямаше на терен. Всички се опасяваха, всички се бяха изпокрили. Аз съм признателна на тези стотици хора, социалисти и поддръжници, които устояха. И ето - смяната пристигна. И се дължи в най-голяма степен на Българска социалистическа партия “, безапелационна бе водачът на българската левица Корнелия Нинова в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

“Напълно е допустимо разграждането на остарелия модел. То към този момент стартира на 4-ти април. Вижда се, че ГЕРБ повече не могат да управлявят. Продължава през дейностите на служебния кабинет с изваждане на истината за този модел. Но най-съществената част би трябвало да създадем в идващия парламент. Когато с изключение на да го доразградим през законодателни промени, то би трябвало да предложим и различен подобен

„ Много постоянно ни питат какъв е моделът. В едно изречение - паралелна страна и задкулисие, които ръководят вместо формалните институции и го вършат в полза на малко на брой, крадейки 10 милиарда лв. от народа “, разяснява Нинова.

Тя съобщи желанията на „ Българска социалистическа партия за България “: „ Голямата цел е да върнем ролята на институциите, да се ръководи през формалните органи, да се спрат кражбите и средствата да бъдат ориентирани към хората. Най-важното сега е кой какво може да направи, с цел да изградим новия модел. За нас в новия модел, с изключение на битката с корупцията, връщането на ролята на институциите, стоят няколко целта, които имат потребност от доста сериозна работа, с цел да бъдат изпълнени.

Първо, битката с бедността, неравенствата и ниските приходи.

Второ, промяната в опазването на здравето.

И трето - образованието. За да се случи всичко това обаче и с цел да има средства, би трябвало да развиваме стопанската система “, уточни Нинова.

Председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ посочи още: „ Направихме огромна стратегия за увеличение на приходите на най-бедните групи и на най-засегнатите. Не единствено от рецесията. Това са възрастните, младите фамилии и децата. Изчислили сме тъкмо до стотинка какъв брой коства това, през какво би трябвало да мине, до какво ще докара.

Струва 2 950 250 550 лева Ще помогне на 4 756 348 души. Ще докара до стъпка в битката с неравенствата. Ще помогне на тези най-уязвими групи.

Това оказва помощ през смяната на 18 закона, с които сме подготвени и ще ги внесем на първия ден на новия парламент. “

Водачът на кандидатската листа на „ Българска социалистическа партия за България “ във Велико Търново Явор Божанков също взе участие в предаването дружно с водача си. В ефира на bTV той съобщи: „ Първо, би трябвало да е ясно, че не става дума за популизъм, а за напълно постижима цел. Ние сме единствената политическа мощ, в която в този сложен за хората миг предлага подобен пакет. Защото нашият е обществен пакет “.

Божанков акцентира: „ За нас остава приоритет битката с корупцията, само че част от казуса с корупцията са извънредно ниските приходи на хората. Защото хранителната среда на корупцията е на първо място бедността. Нашият обществен пакет, който обгръща от актуализациите на пенсиите през безплатните детски градини, помощта за майчинство за втората година “.

Явор Божанков разяснява: „ Ковид рецесията ни сподели наклонност, която няма по какъв начин да спорен. В цяла Европа има поддръжка за засегнатите дребни и междинни предприятия. За младите фамилии, за възрастните хора. За всички, които пострадаха от коронавирус рецесията. Особено на фона на тази инфлация, която сега усилва всички цени и това е явно. Тук се желае страна и държавна интервенция. Това е наклонността в Европа. Младите хора няма по какъв начин да създадат семейство, когато приходите им не разрешават да гледат едно, а камо ли второ и трето дете. А с цел да подобрим демографията на България, на нас ни трябват повече деца “.

„ Ние сме разписали всяка една мярка до стотинка какъв брой ще коства. Една от най-важните ограничения е понижаване на Данък добавена стойност на цените на медикаментите. Това ще рефлектира директно върху фамилните бюджети, тъй като всяко семейство каквито и приходи да има - първо си купува храна и се лекува.

Второ. Безплатни детски градини. Виждате какво става в София. Не единствено безвъзмездни детски градини и ясли, само че и налични, тъй като места няма. В целият интервал от 1-ви до 12-ти клас би трябвало да бъдат безвъзмездни детските пособия. Това не са прахосани средства. Не са потънали в шкафчета, в чекмеджета. Не са отишли в празни язовири или в схемите на ръководството на “Автомагистрали”, съобщи още Божанков.

Водачът на листата във Велико Търново уточни: „ Служебният кабинет за няколко месеца и ние за 4 години показахме къде отиват доста повече от 3 милиарда. Средства в страната има.

Корнелия Нинова подчертава: „ Това е допустимо. Брутният вътрешен артикул на България е 117 милиарда. Да се заделят 3 милиарда за решение на най-големия проблем в страната - бедността и демографската злополука за нас е повече от наложително. Хората са задоволително интелигентни, с цел да преценяват кой какъв е и кой кой е в политиката. Твърдя уверено от името на Българска социалистическа партия, че ние бяхме единствената съпротива през последните 4 години. И с цел да не са единствено празни думите ще дам единствено няколко образеца:

Последните 4 години народен представител на ГЕРБ 4 пъти от трибуната на Народното събрание призоваваше социалистите незабавно и в този момент да бъдат изпратени в Сибир. Когато с живи вериги пазехме животните в Странджа да не ги избият поради сякаш чума, бяхме оповестени за опасност за националната сигурност. Срещу мен беше подаден сигнал в основната прокуратура, че съм опасност за националната сигурност. Съдът преди няколко дни се произнесе, че чума няма. Избиха 43 000 животни и погубиха живота на тези хора “.

Лидерът на левицата напомни: „ Когато за първи път заговорихме за корупция в държавното управление на Борисов в строителството, това, което в този момент виждате от служебния кабинет - “Автомагистрали”, АПИ и така нататък Борисов и това задкулисие изкараха строителните машини в митинг против Българска социалистическа партия. Няма в историята такова нещо - митинг против съпротива вместо митинг против ръководещи.

Помните ли за какво бе заменен ръководителя на Народното събрание? Защото ми изключи микрофона и ме изгони от Народното събрание, по тази причина че подлагам на критика премиера Борисов. И мога да продължа с още такива образци.

Например ние внесохме през тези години 4 вота на съмнение. Два от тях бяха за корупция. Един от тях беше за водния бранш - в този момент виждате злоупотребите с язовири. Всичко, което в този момент изнася служебния кабинет беше нашия труд през последните 4 години като съпротива.

Божанков продължи с образците и разясни: „ Аз бих дал и някои районни образци в същата посока като депутат, определен от Велико Търново. Още когато Цветан Цветанов беше в силата си, знаете Велико Търново бе неговата цитадела, доста хора бяха смачкани тогава - лекарите в Горна Оряховица, компании, бизнес. Тогавашният локален феодал бе усвоил 50 милиона публични поръчки. Тогава в действителност бях самичък. До ден сегашен повеждам правосъдни борби за това, което говорех и което правех. Нямаше други на терен. И сега ситуацията не е друго, тъй като София не е България. Това, което виждаме на национално равнище се повтаря на локално равнище - боклуци, публични поръчки. Например скандал със зареждането на дезинфектанти във всички секции. Виждаме Борисов на посетители на една фабрика, един народен представител от Движение за права и свободи, обвързван с тази фабрика, Държавният запас с ненаситност и на положителни цени им раздава алкохол. Всичко това ражда голямо въздействие. То се преобразува в гласове на изборите. Срещу този модел сме се борили с сътрудниците от Българска социалистическа партия и сме понасяли тежките последствия “.

Нинова обясни елементи от програмата на „ Българска социалистическа партия за България “: Втори приоритет е опазването на здравето. Болниците да не са търговски сдружения. Да има предпазени здравни заведения в планински и отдалечени райони. Регионална конструкция на опазването на здравето, тъй че всеки да има достъп. Имаме цялостна стратегия за образованието - един учебник за един клас за един предмет в цялата страна и този учебник наличието му да е отговорност на българското държавно управление и българската страна, с цел да написа там истината - за България, за българските класици, писатели и поети.

Що се отнася до изборите - да, имаме терзания. Вчера се срещнахме с нашите представители в ЦИК. Те споделиха с нас, че на този стадий, към този момент прекомерно късно, към момента няма признати методически инструкции за изборите. В резултат на това към момента няма утвърдени изборни бумаги. Споделиха, че ГЕРБ саботират целият развой - не гласоподават, влизат, излизат. За всичко, за машинното гласоподаване гласоподават срещу. Вината би трябвало да носят тези членове на ЦИК, които вършат това, а не да трансферират на някой различен. Трябва да бъдат взети незабавни ограничения от служебния кабинет, с цел да бъде всичко наред “.

Явор Божанков посочи: „ Машините дават няколко преимущества - не могат да се снимат и да се регистрират, не може да има недействителни бюлетини. Ако служебният кабинет си свърши добре работата, смятам, че ще имаме едни по-честни избори “.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Лекарят:  - Прочетете най-долния ред. Мъжът:  - Не мога!  Лекарят:  - Ах, приятелю, имате късогледство. Мъжът:  - Ех, тъга! Цял живот необразован, а в този момент и… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНякои недостатъци в екраните могат да се поправят относително лесноПредседателят на борда на шефовете проф. Димитър Буланов е изпълнявал по едно и също време пет длъжностиTя сама призна, че е умъртвила брачна половинка си, откакто е била грубо измъчвана от него от 12-годишна възрастИма развалени коли, счупени са стъкла, има прекършени клони на дървета.В генома му има набор от осем основни мутацииПолицията заяви, че обвиненият е 24-годишен сомалиецСледващата седмица ще се състои гала по откриването на монумент на принцеса ДаянаТайната е разкритаЗдравните управляващи оповестиха, че ревизират лечебното заведение за подправени хоспитализации и пациенти фантомиЧетирима починали и над 150 ранениТелевизионната поредност ще бъде излъчена през 2022 година от телевизия Ей Ем СиПреизчисляване на пенсиите не е правено от 2008 година до момента " Светейшият патриарх е в положително здраве и благодари за вниманието ", се споделя в известието на Светия синодСтраната ни е дала позитивна оценка за Република Албания, осведомят от МВнРВреме е за нова глава от киновселената на MarvelМъжът отказал да бъде откаран в болницаОт мрежата <
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР