ЮЗДП поема грижата за възрастни и самотни хора в отдалечени

...
ЮЗДП поема грижата за възрастни и самотни хора в отдалечени
Коментари Харесай

В Югозападна България горските ще доставят храна и лекарства


ЮЗДП поема грижата за възрастни и самотни хора в отдалечени региони

Югозападното държавно дружество посредством териториалните си поделения има подготвеност да подкрепи най-малките и отдалечени обитаеми места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и елементи от Ловешка и Пазарджишка в битката против ковид.

Във връзка с инструкции на МЗХГ по отношение на ограниченията за отбрана здравето на най-уязвимите групи - възрастни, самотно живеещи и хора в затруднено състояние, шефът на Югозападното държавно горско дружество инж. Дамян Дамянов разпореди на държавните горски и ловни стопанства в период до 1 април да уточнят с кметовете на общините нуждата от подпомагане и метода, по който може да бъде осъществена помощта.

На всички горски чиновници, които ще бъдат ангажирани и ще вземат участие интензивно в оказването на поддръжка на общините, ще бъдат обезпечени защитни средства, дезинфектанти и инструктаж за прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Служебните коли, които ще се употребяват при нужда за разнасяне на медикаменти, храна и защитни средства на жителите на обитаемоте места, също би трябвало да дават отговор на условията за сигурност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР