Ювентус прие решението, взето от Спортния арбитражен съд, който нареди

...
Ювентус прие решението, взето от Спортния арбитражен съд, който нареди
Коментари Харесай

Роналдо осъди Ювентус - клубът ще му изплати сериозна сума

Ювентус одобри решението, взето от Спортния трибунал, който подреди на клуба да заплати на някогашния нападател Кристиано Роналдо към 9,8 милиона евро дължими заплати, оповестиха от отбора от Серия А.

Португалецът, който в този момент играе за Ал Насър в Саудистка Арабия, твърдеше, че Ювентус му дължи към 19,5 милиона евро (20,81 милиона долара) неизплатени заплати, свързани с понижение на възнагражденията, контрактувани по време на пандемията от КОВИД-19.

" Арбитражният съд удостовери валидността на съглашението за понижаване на компенсацията на Роналдо във връзка със сезон 2020/2021 ", се споделя в изказване на Ювентус, изпратено до " Ройтерс ".

Съдът постанови, че Юве би трябвало да заплати половината от сумата, поискана от 39-годишния португалец.

" Те отчасти удовлетвориха настояването на Роналдо, потвърждавайки отговорността на клуба вследствие на неуспеха на договарянията, и подредиха на ответника да заплати сумата от почти 9,8 милиона евро. Компанията, с поддръжката на своя юридически консултант, преразгледа решението, взето от Арбитражния съд, само че ще продължи да търси правата си ", прибавиха от италианския клуб.

Роналдо игра за Ювентус по време на избухналата напролет на 2020 година пандемия от ковид. Тогава официално играчите се съгласиха на понижение на заплатите, с цел да получат импровизирано пари след време. Роналдо също одобри тази скица, само че след това италианците по този начин и не му доизплати дължимото. Затова той заведе дело и го завоюва.  

Португалецът се причисли към клуба от Торино през август 2018-а и и оказа помощ на отбора да завоюва две следващи трофеи в Серия А, Купата на Италия и две Суперкупи, преди да напусне Италия, с цел да премине в Манчестър Юнайтед през 2021 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР