ютюнопушенето, неправилното хранене, злоупотребата с алкохол и липсата на упражнения

...
ютюнопушенето, неправилното хранене, злоупотребата с алкохол и липсата на упражнения
Коментари Харесай

Тези 6 неочаквани неща убиват красотата на лицето и тялото ни

ютюнопушенето, неправилното хранене, злоупотребата с алкохол и неналичието на извършения – за никого не е загадка, че тези неща има нездравословно влияние както върху здравето, по този начин и върху хубостта на всеки човек.
Има обаче редица неочевидни неща, които също въздействат отрицателно на лицето, тялото и цялостното ни богатство.
Ето кои са шестте неща, които ни загрозяват и състаряват прибързано:

Твърда вода
Водата с високо наличие на котлен камък не може да обезпечи грижа, разчистване или хидратация на кожата ви. Освен това твърдата вода може доста да навреди на бариерната функционалност на епидермиса.

Лош сън
Не инцидентно доста дами, които дълги години са съумели да запазят хубостта си, споделят, че тайната на тяхната прелест е здравословният сън. Дехидратацията, сухата кожа и торбичките под очите са последици от неналичието на сън.

Неправилна грижа
Опитвайки се да спестят пари от съвещания с кожен лекар, девойките постоянно избират евтини и недоказани артикули за грижа за кожата. В най-хубавия случай са безполезни, в най-лошия предизвикват раздразнение, алергии и възпаления на кожата.

Пасивен метод на живот
Есенно-зимният интервал не постоянно е удобен за дълги разходки. Поради това от ден на ден оставаме у дома и даже се отпускаме, до момента в който седим пред тв приемника, преносимия компютър или телефона. Заседналият метод на живот въздейства освен върху позата, само че и върху кожата: тя не получава задоволително О2 и други хранителни субстанции, което я карат да наподобява зле.

Постоянното носене на маска
2020 година е невероятно да си представим да излезем на открито без маска. При продължителна приложимост обаче това персонално защитно средство може да предизвика зачервяване, парене и изтръпване на кожата, а също по този начин и обриви.

Температурни спадове
Високите температури в стаята и ниските на открито са огромно тестване за кожата. Не е изненадващо, че тя губи своята прелест през зимата. Когато излезете от стаята, кръвоносните съдове на кожата се свиват, с цел да се затоплят и по-късно се уголемяват в отговор на ниските температури. В резултат на това кожата губи способността си да се регенерира по натурален път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР