Юп Хайнкес започна четвъртия си престой начело на Байнерн (Мюнхен)

...
Юп Хайнкес започна четвъртия си престой начело на Байнерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

"Байерн" потегли с разгром при поредното завръщане на Юп Хайнкес

Юп Хайнкес стартира четвъртия си престой отпред на " Байнерн " (Мюнхен) с победа 5:0 над " Фрайбург ". Шампионът на Германия не срещна никакви проблеми на " Алианц сцена " и постави завършек на серията си от два мача без победа. Успехът е най-убедителния от началото на сезона и 14-и следващ против този противник на личен терен.

" Байерн " поведе след автогол на Шустер, а останалите попадения бяха дело на Коман, Тиаго, Левандовски и Йошуа Кимих. За четвърти път този сезон първенците записаха суха мрежа, а триумфът ги приближи на две точки от " Борусия ", който играе по-късно с " Лайпциг ".

Първата обстановка в мача беше на сметката на гостите от " Фрайбург ", само че вратарят на баварците Свен Улрайх се оправи със обстановката в петата минута. По-малко от три минути по-късно обаче домакините излязоха напред в резултата. Централният бранител на гостите Юлиан Шустер засече топката в личната си мрежа, в опит да попречи на Мюлер да означи гол.

Ранното попаденеи прекомерно успокои баварците, които направляваха мача, само че към този момент не нападнаха толкоз гневно. Дори в противен случай, те дадоха няколко положителни шанса за играчите на " Фрайбург ", които обаче не се възползваха.

Три минути преди почивката " Байерн " стигна до втори гол, който падна в доста значим миг, когато гостите опитваха да изнесат играта надалеч от своето поле. Ариен Робен стреля към вратата на Шволов, който мазета право пред себе си, а Кингсли Коман с плонж добави в мрежата – 2:0. Французинът означи уместно своя 50-и мач за " Байерн " в Бундеслигата с попадение.

 Футболистите демонстрираха разлино лице след идването на Юп Хайнкес.
© Reuters

Футболистите демонстрираха разлино лице след идването на Юп Хайнкес.

През втората част натискът на баварците продължи, а тогава трябваше да се намесва и системата за видеоповторения. Реферът Франк Виленборг в началото отсъди дузпа за нарушаване на Союнджу, само че след допитване до видеореферите и ревизиране на повтаряне промение решението си на корнер.

Това не оказа огромно значение и " Байнерн " продължи да бъде по-активния тим, да атакува и непрекъснато да търси още попадения. Гостите от " Фрайбург " имаха доста редки благоприятни условия, в които нападнаха и изглеждаха като тим, който се е примирил с обстоятелството, че няма да измъкне нищо в дома на първенеца.

В 63-ата минута преднината на домакините стана класическа след тъкмо осъществяване на Тиаго Алкантара. Испанският национал се разписа след доста прекрасен удар от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Шволов.

 Левандовски вкара своя девети гол от началото на сезона в Бундеслигата.
© Reuters

Левандовски вкара своя девети гол от началото на сезона в Бундеслигата.

Четвърт час преди края своя дежурен гол осъществя и Роберт Левандовски. Союнджу реши да демонстрира техника в рискова зона и изгуби от Мюлер, той подаде на поляка и нападателят с №9 нямаше проблем да означи деветия си гол в Бундеслигата.

До края дуела остана време гол да вкара и Йошуа Кимих, който направи доста мощен мач. Универсалният футболист на баварците означи доста прекрасен гол с пета, който оформи крайния резултат и беляза най-големият триумф на първенецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР