Юлияна Дончева е телевизионен журналист - водещ в италианската телевизия

...
Юлияна Дончева е телевизионен журналист - водещ в италианската телевизия
Коментари Харесай

Юлияна Дончева разказа своята истина за полезната храна и разкри какво прави, за да е здрава!

Юлияна Дончева е ефирен публицист - водещ в италианската телевизия Rai 2 и в Българската национална телевизия. През 2001 година става народен представител в 39-ото Народно заседание. След като излиза от политиката, се отдава на бизнес. Юлияна е майка на двама синове и от години се интересува от здравословен метод на живот и хранене.

На тази тематика е отдадена първата й книга “Код алено: Моята истина за храната”. Ето какво показа за читателите.

- Г-жо Дончева, какво ви предизвика да напишете книга с вашата истина за храната?
- Натрупах доста информация за здравословното хранене и в един миг взех решение да направя телевизионно предаване на тази тематика. Събрах материал за няколко излъчвания и показах много нелицеприятни обстоятелства за това какво ни оферират част от производителите на храни в комерсиалната мрежа.

Част от информацията, до която съумях да се добера, е толкоз притеснителна, че не съм спала с нощи. И тази информация много усърдно се пази в загадка. Смятам, че от малкия екран се изплашиха, че ще бъдат наранени бизнес ползи, и ми предложиха да се насоча към друга тема. Но тъй като на пазара има необикновено рискови за човешкото здраве храни, най-много за децата, моята съвест няма да е чиста, в случай че не споделя това познание с хората. Така стигнах до написването на книга.

- Какво е най-притеснителното в храните, които ни се оферират по магазините?
- Например палмовото масло в състава на пакетираните храни. В някои публикации написа даже, че е потребно. Всъщност това е една от най-вредните добавки. Влага се в съвсем всичко, като стартираме от детски храни, бисквити, млека и във всичко пакетирано.

Четох в разнообразни европейски нормативни документи, че палмовото масло е неразрешено да се влага в храни или би трябвало наложително да се упомене на етикета. Само в България и в още две-три страни в Европа няма обвързване производителите на пишат на етикетите, че храната съдържа палмово масло. Разбира се, в случай че изядете храна с добавено палмово масло, няма да се разболеете незабавно. Но с натрупването му в организма то има канцерогенен резултат.

От Световната здравна организация поучават да си следим дневния банкет. Но в случай че не е отразено на етикетите, че храната съдържа палмово масло, по какъв начин въобще да си направляваме приема? Това е проблем, за който би трябвало да се приказва. И в България би трябвало да стане като в цяла Европа - да бъдем осведомени от производителите в какво поставят палмово масло или друга нездравословна добавка. Тогава всеки самичък ще взема решение каква храна да яде.

Какво е потребно да се яде и какво прави Юлияна Дончева в всекидневието си за своето здраве четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР