Юлия Порязова е първата българка, която участва в турското кино. Родопчанката,

...
Юлия Порязова е първата българка, която участва в турското кино. Родопчанката,
Коментари Харесай

Българско участие в турското кино

 Юлия Порязова е първата българка, която взе участие в турското кино. 

Родопчанката, родена и израснала в детските си години в Смолян, се снима в пет сериала, продуцирани от южните ни съседи, пишат.

В лентите Порязова си партнира с най-големите звезди от дребния екран. Една от тях е Берен Саат, известна у нас с ролята си на Фатмагюл в сериала " Пепел от рози ", както и Бихтер от " Забраненият плод ".

Друг от екранните сътрудници на Юлия е Еркан Петеккая, който българските фенове познават чудесно от сериала " Твоят мой живот ". В една лента играе и с Езра Акън - Мис Свят 2002 година и позната у нас с превъплъщението си на Ейлюл от сериала " Дъждовно време ".

" Ах, да можех да опиша страстите, през които съм минала, нямаше да ми стигне цялото време, което имам. Емоциите не се разказват елементарно, те се изживяват. Когато погледна обратно, мога да кажа, че животът ми е изпълнен единствено с хубави прекарвания. Може би тъй като още от дребна получих късмет да бъда в неповторима среда, измежду известни хора и да работя с тях ", споделя хубавицата.

Българската звезда отпътува за Турция със своите родители, когато е в 8-и клас. Без да знае турски език, потегля на учебно заведение. Седи на най-задния чин и единствено слуша и преписва от съучениците си, които се оказват доста деликатни и учтиви към нея.

" Беше най-трудният интервал в живота ми, тъй като бях на възраст, в която не можех да осъзная какво се случва ", споделя тя.

" Нямаше по какъв начин да имам толкоз триумфи там, в случай че не бях научила добре техния език ", изяснява още.

Налага й се да изостави в България както приятелите си, по този начин и латинотанците, а таман е станала шампионка в нейната категория. Година по-късно към този момент се приспособява към живота в Истанбул. Завързва другарства, научава и езика доста добре.

През лятната почивка Юлия стартира работа в фешън организация. Трябва да снима новите лица за кастинг и да им прави албуми. Един ден от продуцентска къща Base Production се обаждат в нейната организация и споделят, че търсят ново лице - момиче, което ще взе участие в основна роля с артиста Атила Таш. Задължение на българката е да покаже албумите. Когато продуцентката Сергин Акиз я вижда, й споделя, че търси момиче тъкмо като нея. Сърцето на Юлия се прекатурва. Започват проби пред камера, подписват и контракт за присъединяване й в фотосите на първия сериал. Следват още четири.

" Аз съвсем постоянно съм положително настроена към всичко, което ми се случва. Най-тежкият ми интервал в живота беше, когато отпътувах с моите родители в Истанбул, само че пък и най-хубавите започнаха тъкмо по-късно. Затова аз доста имам вяра, че когато нещо неприятно ви се случва, то е, тъй като хубавото следва ", разкрива за себе си хубавицата. 

Порязова взе участие и в фотосите на два български кино лентата. Единият е музикален, а другият е комедия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР