Южнокорейският технологичен гигант Samsung избра Тексас за дом на новата

...
Южнокорейският технологичен гигант Samsung избра Тексас за дом на новата
Коментари Харесай

Samsung разкри къде ще бъде огромния му завод в САЩ

Южнокорейският софтуерен колос Samsung избра Тексас за дом на новата си фабрика за микрочипове в Съединени американски щати. идва на фона на международния, който предизвиква закъснение на веригата за доставки в основни промишлености от производството на коли до смарт телефоните.

Новият цех, който би трябвало да проработи до края на 2024 година, се чака да сътвори повече от 2000 квалифицирани работни места и да " постави основите за друга значима глава в нашето бъдеще ", сподели Кинам Ким, основен изпълнителен шеф на Samsung Electronics.
Добре пристигнали в Тексас

" Добре пристигнали в Тексас, Samsung! ", написа в Twitter губернаторът от републиканската партия на Тексас Грег Абът, който назова плануваната фабрика " най-голямата директна задгранична инвестиция в Тексас за всички времена ".

Welcome to Texas, Samsung!

Samsung will build a new semiconductor manufacturing facility in Taylor, Texas.

➡️ $17B capital investment
➡️ Thousands of NEW jobs

The largest foreign direct investment in the state of Texas EVER.
— Greg Abbott (@GregAbbott_TX)

Чиповете, създадени в новото дружество, ще могат да се употребяват в мобилните технологии, 5G или даже изкуствен интелект. Заводът ще бъде издигнат в град Тейлър, покрай проспериращата и процъфтяваща столица Остин.

Компанията е избрала мястото за новата си фабрика пореди редица фактори, в това число държавни тласъци и " готовността и стабилността " на локалната инфраструктура.

Производителят на електрически автомобили Tesla, колосът за бази данни Oracle и голям брой огромни и дребни софтуерни компании се реалокираха през последните години в Остин, прочут със своята оживена просвета, красива природа и прочут университет, предава AFP.

Новината беше приветствана от администрацията на президента Джо Байдън, чиито съветници по стопанска система и сигурност Брайън Дийз и Джейк Съливан съгласно които заводът ще извърви дълъг път, с цел да помогне за отбраната на веригите за доставки, възкръсване на индустриалната база и основаване на положителни работни места.
Надпревара за чипове

Samsung, най-големият производител на чипове в света, ускори вложенията в бизнеса си с полупроводници, до момента в който светът се бори с и домашен уреди до смарт телефони и конзоли за игри.

Така корейският колос се причислява към съперниците си - тайванската TSMC и американската Intel в разширението на индустриалния потенциал на чипове в Съединени американски щати, които преглеждат бранша като област на стратегическа конкуренция с Китай. TMSC и Intel строят такива фабрики в Аризона.

Samsung, който работи в Съединени американски щати от 25 години, подаде документи за плана в Тексас предишния януари. Корейският колос има повече от 20 000 чиновници в Съединени американски щати, а с новата фабрика общите му вложения в страната доближават 47 милиарда $.

Технологичният колос се радва на растящи облаги през последните тримесечия на фона на мощното търсене на електроника и чипове, провокирано от пандемията.

" Има смисъл веригата за доставки да бъде малко по-диверсифицирана географски ", споделя Анджело Зино, анализатор в CFRA. Според Зино различен фактор е упованието, че Конгресът ще утвърди федерални дотации за полупроводниковата промишленост за създаване на нейните заводи в Съединени американски щати, с вярата, че това ще сътвори работни места, ще понижи бъдещите опасения за доставки и ще даде на Съединени американски щати повече лостове над икономическите противници като Китай.

Администрацията на Байдън упорства Конгресът да одобри Закона за чипове на стойност 52 милиарда $, с цел да усили производството и проучванията на компютърни чипове. Отделно законодателство, което също се преглежда, би основало данъчен заем за вложения в уреди за произвеждане на полупроводници.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР