Южнокорейският президент Юн Сук-йол смени днес финансовия министър Чу Кьон-хо

...
Южнокорейският президент Юн Сук-йол смени днес финансовия министър Чу Кьон-хо
Коментари Харесай

Южнокорейският президент смени шестима министри

Южнокорейският президент Юн Сук-йол смени през днешния ден финансовия министър Чу Кьон-хо и още петима министри, съобщи южнокорейската новинарска организация Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция.

Освен финансовия министър са заменени министърът по въпросите на ветераните Пак Мин-шик, министърът на селското стопанство Чун Хуан-кюн, министърът на държавните територии, инфраструктурата и превоза Уон Хи-рьон, министърът на океаните и риболова Чо Сън-хуан, както и министърът на дребния и междинния бизнес  И Йон.

Новият финансов министър е досегашният основен президентски консултант по въпросите на стопанската система Чои Сан-мук. Задачата на новия министър ще бъде да запази позитивните трендове в развиването на южнокорейската стопанска система преди парламентарните избори следващата година.

Кадровата смяна беше предстояща, защото част от досегашните министри желаят да станат депутати и възнамеряват да вземат участие в парламентарните избори следващата година.

Очаква се през идните седмици да има още кадрови промени, защото се счита, че министърът на правораздаването Хан Дон Хун също желае да се включи в конкуренцията за Народното събрание.

Президентът Юн е изправен пред редица стопански и политически провокации, измежду които попадат високата инфлация, парламентарните избори и нуждата от промени в областта на труда, образованието и пенсиите, отбелязва Йонхап.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР