Южнокорейските власти съобщиха в понеделник за нови 248 случая на

...
Южнокорейските власти съобщиха в понеделник за нови 248 случая на
Коментари Харесай

Епидемията в Китай отшумява, Южна Корея и Италия спорят за второто място

Южнокорейските управляващи оповестиха в понеделник за нови 248 случая на болест с новия ковид, като общият брой на инфектираните в страната доближи 7382. Това още веднъж сложи азиатската страна на второ място в класацията на страните с най-вече инфектирани в света, откакто през вчерашния ден вечерта за малко Италия застана на тази позиция. Снощи локалните управляващи оповестиха за 7375 инфектирани и към неделя вечер в страната имаше 65 повече случая на инфектирани от Южна Корея.

Броят на умрелите от ковид в Италия през последното денонощие е достигнал 133-ма души, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията става 366. Това съставлява нарастване от 57 % за 24 часа, прецизира Ройтерс. Положителни проби са дали 1492-ма повече от предходното денонощие.

Италианската организация за гражданска отбрана уточни нощес, че 622-ма са се възстановили изцяло от заболяването по отношение на 589 в събота. Около 650 са в интензивни отделения, до момента в който в събота те са били 567. Ломбардия, районът към Милано, който беше подложен под карантина, остава най-засегнат с 4189 случая на заразяване и 267 смъртни случая.

Междувременно управляващите в Южна Корея възприеха практиката да оповестяват обновени данни два пъти на ден. Така във второто за понеделник известие се появиха 96 нови случая на болест с новия ковид, с което общият им брой стана 7478, съобщи Ройтерс. Един човек е умрял в последните 24 часа в Южна Корея от заболяването, причинявана от болестта, като с това смъртните случаи там стават 51. Повечето от инфектираните са в югоизточния град Тегу и околната провинция. От новите случаи, 216 са точно там.

40 нови случая в Китай
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР