Южнокорейската компания Shinil Group започна в акваторията на Японско море

...
Южнокорейската компания Shinil Group започна в акваторията на Японско море
Коментари Харесай

Несметно съкровище: Започна изваждането на руския крайцер със злато за над 130 милиарда долара на борда (ВИДЕО)

Южнокорейската компания Shinil Group стартира в акваторията на Японско море интервенцията по изваждането на потопен по време на руско-японската война съветски крайцер, предават осведомителните организации.
Предполага се, че на борда на кораба сега на крушението е имало товар от златни кюлчета и монети на обща стойност към 133,4 милиарда $.
Руският брониран крайцер „ Дмитрий Донски “ потъва през 1905 година
Представител на компанията, която се занимава с търсенето на броненосеца, съобщи, че към този момент са подхванати стъпки за разрешаването на юридическите въпроси от почитание към притежателите на кораба.
Юристът-международник Анатолий Капустин изясни от своя страна, че крайцерът „ Дмитрий Донски “ принадлежи на Русия, а фактът, „ че той се намира в териториалните води на друга страна не дава автоматизирано правото на тази страна на заграбване на кораба и открито на борда му имущество.

„ Дмитрий Донски “ (на съветски: Дмитрий Донской) e океански броненосен крайцер на съветския императорски флот, основен транспортен съд в едноименния план от два кораба (вторият е „ Владимир Мономах “).
Родоначалникът на концепцията за съветски океански крайцер е вицеадмирал Андрей Александрович Попов, който командвал отряд от витлови корвети и клипери. Опитът, насъбран при построяването на първите в света броненосни крайцери с железен корпус „ Генерал-адмирал “ и преправянето в крайцер на несъстоялия се броненосец „ Минин “, той въплатил в два плана за нов пример крайцери, като потърсил противоположна връзка и по едно и също време с това оценка на качествата на „ Минин “ от адмирал Аврамий Богданович Асланбегов, командващ отряд крайцери. В отговор Асланбегов събира предложенията и бележките на девет основни експерта на крайцера: от командира – капитана 1-ви сан Назимов; старши офицер капитан-лейтенант Юриев; старши инженер-механик; капитан Пестински; старшия артилерийски офицер поручик Павловск; старшия щурман поручик Кошелев; трюмен монтьор подпоручик Якобсон; минния прапорщик Черепанов; корабния инженер прапорщик Александров, старшия корабен доктор – колежски ацесор Држиевич.
Източник blitz.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР