Мона Лиза избрана за най-разочароващия шедьовър в света. Лувъра търси

...
Мона Лиза избрана за най-разочароващия шедьовър в света. Лувъра търси
Коментари Харесай

Местят "Мона Лиза" в мазето на Лувъра

„ Мона Лиза " определена за „ най-разочароващия " шедьовър в света. Лувъра търси нов дом на картината на Леонардо да Винчи и обмисля преместването й в подземна зала на музея.

Известната картина може да отиде в мазето, само че не тъй като не става за гледане, а тъкмо противоположното. Шедьовърът на Да Винчи е „ жертва " на големия си триумф и сега Лувъра търси опция да реалокира картината от залата, в която се намира, с цел да могат посетителите да й се любуват уместно. Един от разновидностите е подземна зала в музея.

Анкетата, която дефинира Джокондата като " най-разочароващия шедьовър " е поради непрекъснатите тълпи от хора пред нея. Всъщност, времето, което имаме да се насладим на Мона Лиза е едвам 50 секунди, в случай че въобще можем да го създадем умерено, без някой да ни " диша във врата ".

В същото време друга емблематична картина се завръща в Лувъра, а най-популярният музей се трансформира в спорта зала.

Нарисувана от Леонардо да Винчи през 16 век, картината влиза в сбирките на френския кралски двор, а след Френската гражданска война е преместена в Лувъра. Всяка година, близо 10 милиона души се допират до Джокондата и я трансформират в най-посещаваното произведение на изкуството в света.

Днес Лувъра обмисля за реалокира Мона Лиза в обособена зала в под земята етаж на музея, до която ще се стига през обособен вход. Решението цели да потуши публичното отчаяние и да разреши на посетителите по-приятно преживяване при гледане на другите творби, които сега остават скрити от селфи стиковете към шедьовъра на да Винчи.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР