Южнокорейската компания LG обяви, че ще представи първия пакет AI

...
Южнокорейската компания LG обяви, че ще представи първия пакет AI
Коментари Харесай

LG представя нов смартфон с AI функции за снимане по време на MWC

Южнокорейската компания LG разгласи, че ще показа " първия пакет AI технологии " на новата версия на своя смарт телефон V30 по време на Mobile World Congress (MWC) този месец. По този метод компанията удостовери информацията на малкия екран ET News, която предходната седмица заяви, че “един нов телефон, наименуван V30s, е подготвен да се разкрие на MWC и ще включва функционалности на камерата си, основани на изкуствен интелект (AI)”.

Прочетете още: Ревю: Nokia 8 – огромното завръщане

Това изцяло се припокрива с изявлението на LG от през вчерашния ден, което гласи, че AI ще се появи във “версията на V30 през 2018 г.” и в началото ще се концентрира върху разпознаването на изображения. От компанията назовават своята технология Vision AI. Тя включва автоматизиран разбор на изображенията и рекомендации за режима на снимане (както Huawei направи с чипа Kirin 970 на Mate 10), дружно с различаване на обекти и оферти за извършване на покупки (както направи Гугъл с инструмента Lens за Pixel). Има и функционалност, която разчита на AI за оптимални резултати при слаба светлина.

Интересното е, че най-малко към този момент LG не се пробват да развият собствен личен гласов помощник за смарт телефони по сходство на Bixby на Samsung. Вместо това, компанията разчита на Гугъл Assistant, който основава някои извънредни команди за телефоните на LG. Към момента те са 23, а се чака през тази година този лист да нарасне до 32. Това значи, че ще можете да употребявате гласа си, с цел да задействате да вземем за пример новите функционалности за фотоси.

LG към този момент показа AI платформа, наименуван ThinQ, по време на CES предишния месец, само че това е по-скоро сегмент, в който се включват личните им артикули. Телевизорите на компанията през 2018 ще поддържат Гугъл Assistant и Alexa. В същия миг, компанията работи върху ледник със сензорен екран с webOS и Alexa и създава интелигентни представители, които работят с двете съществени платформи за цифрови асистенти.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР