Южноафрикански съд постанови, че бившият президент на страната Джейкъб Зума

...
Южноафрикански съд постанови, че бившият президент на страната Джейкъб Зума
Коментари Харесай

Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума ще бъде върнат в затвора

Южноафрикански съд постанови, че някогашният президент на страната Джейкъб Зума би трябвало да бъде върнат в пандиза, така катo предварителното му освобождение по медицински аргументи е било " нелегално ". Това съобщи BBC.

Времето, което той е прекарал отвън пандиза, няма да се приспадне от 15-месечната му присъда, постанови съдът в Претория.

Зума беше освободен на 5 септември поради здравословен проблем. По-рано беше вкаран в пандиза за това, че не е участвал на разпит по следствието за корупция по време на неговото президентство.

През юли 79-годишният Зума се съобщи на полицията, само че невижданото за някогашен президент вкарване в пандиза При тях починаха повече от 300 души.
 Насилие и погроми заливат Южна Африка след хвърлянето на експрезидента Зума в пандиза
Насилие и погроми заливат Южна Африка след хвърлянето на експрезидента Зума в пандиза

Най-малко шестима души са убити през уикенда, а 219 са задържани

Бившият водач е давал показания единствено един път по време на следствието за заграбване на държавни активи. Местни предприемачи бяха упрекнати в скрит план с политици за оказване на въздействие върху политически решения, до момента в който Зума беше на власт. Той нееднократно е заявявал, че е жертва на скрит план.

Затворническите управляващи настояват, че предварителното му освобождение е било наложено от медицински отчет, само че по този начин и не беше разкрито обществено какъв е здравословният му проблем.

Очаква се Зума да апелира новото решение на съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР