Южна Корея въвежда забрана за продажбата на кафе в училищата

...
Южна Корея въвежда забрана за продажбата на кафе в училищата
Коментари Харесай

Южна Корея забранява кафето в училищата

Южна Корея вкарва възбрана за продажбата на кафе в учебните заведения за да обезпечи по-здравословен живот на възпитаници и учители, заяви в. "Гардиън ".

Всички машини за автоматизирана продажба и павилиони в началните и главните учебни заведения би трябвало да спрат продажбата на артикули с кафе до 14 септември, разгласи министерството по сигурността на храните и медикаментите.

Промяната цели да сътвори по-здравословни привички у децата и младежите, обяснил представител на ведомството, представен от "Кореа таймс ". Ще направи по този начин, че възбраната да се съблюдава, без изключения, добавил той.

Тази възбрана е част от по-широка акция на управляващите за понижаване на храни и питиета с повечко калории или наличие на кофеин. Тя последва известия в медиите,че някои възпитаници получавали сърцетуптене след пиянство на кафе. Имало още случаи на зашеметяване, интензивен пулс, нарушаване на съня, раздразнителност и други признаци.

Много възпитаници пият кафе или енергийни питиета, смятайки че това ги държи бодри и това ще помогне за резултатите им в мощно конкурентната и взискателна просветителна система в Южна Корея.

Южнокорейците пият приблизително по 181 чаши кафе годишно – най-вече в Азия, соци изследване на маркетинговата компания "Юромонитор ". Това е повече от употребяваните 151 чаши годишно във Англия, само че по-малко от 266-те в Съединени американски щати.

Забраната за кафето в учебните заведения идва след налагането на ограничавания за продажби на енергийни питиета по-рано тази година. Както и след възбрана на реклами по малките екрани на нездравословни храни и питиета в часовете, когато стратегиите се чака да бъдат гледани от деца..

Властите в Южна Корея се пробват да се оправят и с нараствания брой затлъстели възпитаници. През 2016 година 17% от посещаващите начални и съществени учебни заведения са били затлъстели, а десетилетие по-рано са били 12%, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР