Южна Корея регистрира 700 нови случая на заразяване с коронавирус

...
Южна Корея регистрира 700 нови случая на заразяване с коронавирус
Коментари Харесай

Вирусът отново пламна в Южна Корея, въвеждат нови мерки

Южна Корея записва 700 нови случая на заразяване с ковид през последното денонощие, като това е най-големият брой инфектирани за 24 часа от началото на януари, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Увеличението на броя на инфектираните накара южнокорейският министър председател Чун Се-кьон да насочи през днешния ден предизвестие, че за оправянето с пандемичната обстановка най-вероятно ще е нужно въвеждането на нови правила за съблюдаване на обществена отдалеченост.

Миналата седмица Южна Корея регистрираше приблизително по 477 нови случая на заразяване с ковид дневно, по данни на Корейската работа за надзор и предварителна защита на болесттите. Това породи опасения, че страната е застрашена от четвърта вълна на COVID-19. Премиерът Чун Се-кьон съобщи на държавно съвещание, че новата вълна от случаи на заразяване може да се отрази отрицателно на южнокорейската имунизационна акция, наранена от забавянето на доставките на ваксини.

Южнокорейските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че краткотрайно преустановяват слагането на дози от имунизацията против COVID-19 на компанията " Астра Зенека " на хората под 60-годишна възраст по отношение на опасенията от проявата на съществени странични резултати. Южна Корея утвърди еднодозовата ваксина против COVID-19 на " Джонсън и Джонсън " за да форсира имунизационната си акция. Общият брой на инфектираните с ковид в Южна Корея е 107 598. Общият брой на обвързваните с вируса смъртни случаи в азиатската страна е 1758, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР