Промени в изпитите за шофьорски книжки е подготвило Министерството на

...
Промени в изпитите за шофьорски книжки е подготвило Министерството на
Коментари Харесай

Край на безкрайното явяване на шофьорски изпити

Промени в изпитите за шофьорски книжки е подготвило Министерството на превоза. Целта е да се усъвършенства подготовката на водачите и да се понижат злополуките. Това стана ясно на полемика в границите на акцията " Карай мъдро, стигни жив ", проведена от 24 часа.

Една от най-важните готови промени е да се постави завършек на безкрайното явяване на изпит за шофьорска брошура. Мярката е ориентирана към тези претенденти, които не съумяват да си вземат изпитите и се явяват още веднъж и още веднъж. Целта е на пътя да излизат в действителност готови водачи. Промените са дадени за координиране сред институциите и следва да влязат за публично разискване.

" Другото значимо нещо е да бъде заложен таван на изпитите, защото все още няма подобен, тъй като когато се явяваш безпределно на изпити явно има проблем дали е с лидера, дали е с подготовката на лидера, на това нещо би трябвало да се постави край. Максимум 4 пъти явяване за 6 месеца, в случай че четвъртият път е несполучлив, се връщаш назад на доучване, на подготовка ", изясни транспортният министър Георги Гвоздейков.

" Не е загадка, че сега изпитът по ръководство, не по доктрина, се купува. Купува се всеобщо. Ще бъдат работни групи, ще бъдат отчети, разбори, публични утвърждения, разисквания, всичко е туптене на топката, сътрудници, няма какво да се лъжем ", добави Красимир Георгиев, автоинструктор.

Дискусията " Карай мъдро, стигни жив " търси какви са аргументите за високата смъртност на пътя - дали дисциплината на водачите или пътищата, както и решения против войната по пътищата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР