Южна Корея иска да замени примирието, сложило край на бойните

...
Южна Корея иска да замени примирието, сложило край на бойните
Коментари Харесай

Южна Корея иска мирен договор със Северна Корея

Южна Корея желае да размени примирието, поставило завършек на бойните дейности в Корейската война през 1953 година, с непрекъснат кротичък режим на Корейския полуостров, съобщи организация „ Йонхап “.

Американският президент Доналд Тръмп изрази поддръжката си за този сюжет. Двете Кореи разискват подписването на кротичък контракт, който публично ще постави завършек на Корейската война. Лидерите им ще се срещнат на среща на върха на 27 април, уточни южнокорейската организация.

„ Правителството поставя старания да разгласи завършек на войната и да откри непрекъснат кротичък режим ", оповестиха от Сеул. В същото време шефът на Службата за национална сигурност към президентството в Сеул Чон И-ин съобщи, че Южна Корея и Съединени американски щати може да подпишат спокойно съглашение със Северна Корея, в случай че тя се откаже изцяло от своята нуклеарна стратегия.

Двете Кореи на процедура още са във война, тъй като след Корейската война не подписват кротичък контракт, а само помирение. Напрежението на Корейския полуостров се усили след нуклеарните и ракетни тествания на режима в Пхенян, само че през последните месеци има изгледи за разговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР