Южна Корея и Северна Корея ще продължат своите преговори, въпреки

...
Южна Корея и Северна Корея ще продължат своите преговори, въпреки
Коментари Харесай

Сеул продължава диалога с Пхенян

Южна Корея и Северна Корея ще продължат своите договаряния, макар анулацията на срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, заяви „ Ройтерс “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео към този момент е разговарял с южнокорейския външен министър Кан Кьон-уа. Двамата са се разбрали да продължат с опитите за разговор с КНДР.

В същото време от Северна Корея излязоха със известие, в което декларират, че са готви да изгладят несъгласията със Съединени американски щати.

Японският външен министър Таро Коно разгласи, че съжалява за пропадането на срещата и че Япония ще продължи съдействие със Съединени американски щати по въпроса.

Руският президент Владимир Путин разгласи, че се надява срещата въпреки всичко да се състои. Френският президент Еманюел Макрон добави, че желае процесът по разоръжаване на Корейския Полуостров да продължи. Според него анулацията на срещата може просто да е стъпка към мирния развой, който тече сега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР