Южна Корея и Австралия се споразумяха да засилят сътрудничеството в

...
Южна Корея и Австралия се споразумяха да засилят сътрудничеството в
Коментари Харесай

Южна Корея и Австралия засилват отбранителното сътрудничество

Южна Корея и Австралия се споразумяха да засилят съдействието в региона на защитата, заяви южнокорейското военно министерство, представено от Ройтерс.

Корейският министър на защитата Ли Йонг-суп се срещна с австралийския си сътрудник Ричард Марлс в коридорите на встъпителната среща на върха на Южна Корея и тихоокеанските острови в Сеул.

Ли изрази готовността на южнокорейската войска да се причисли към Indo-Pacific Endeavour, ръководено от Австралия многонационално военно обучение, както и към действия на австралийските отбранителни сили за унищожаване на подводни мини в Тихия океан.

Двете страни се договориха да проведат работни срещи като част от стъпките за преразглеждане на меморандума за съгласие, подписан през 2011 година, ориентиран към засилване на съдействието в отбранителната промишленост.

Марлс се срещна и с президента на Южна Корея Юн Сук-йол и одвамата бсъдиха взаимните старания за разширение на съдействието с страните от тихоокеанските острови, сподели представител на президента.

Припомняме, че предходната седмица Южна Корея и Европейски Съюз се спорзумяха да стартират стратегически диалог между своите висши дипломати за развиване на партньорство в региона на сигурността.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР