Южна Африка обвинява Израел в нарушаване на конвенцията за геноцида

...
Южна Африка обвинява Израел в нарушаване на конвенцията за геноцида
Коментари Харесай

Нетаняху за обвиненията в геноцид: Лицемерието на Южна Африка кре...

Южна Африка упреква Израел в нарушение на конвенцията за геноцида от 1948 година, призната след всеобщото ликвидиране на евреи по време на Холокоста, която задължава всички страни да подсигуряват, че това закононарушение в никакъв случай няма да се повтори. Израел е безапелационен, че единственият му метод да се отбрани е посредством заличаване на ислямистката формация Хамас, която ръководи Газа. Продължаващите към този момент три месеца израелски бомбардировки опустошиха огромна част от крайбрежния анклав. Повече от 23 000 души бяха убити, а съвсем цялото население от над 2 милиона палестинци е прогонено от домовете им.

 

В остро дефиниран отговор израелският водач акцентира, че " лицемерието на Южна Африка крещи до небесата ".

" Ние се борим с терористите, ние се борим с лъжите ", обоснова се Нетаняху. 

 

Според него обвиняването на Република Южна Африка по отношение на Израел в геноцид е допустимо единствено в свят, извърнат с главата надолу. 

 

" Израел е упрекнат в геноцид, до момента в който се бори против геноцида ", уточни още израелският министър председател. Белият дом също разяснява, че обвиняванията в геноцид са неоснователни. Палестинците на собствен ред означиха, че се надяват съдът да спре войната.

От началото на новата година Израел разгласи нова фаза във военните дейности, като стартира да свива силите си в северната част на Ивицата Газа, където стартира офанзивата му. Боевете в южните региони се ускориха. Относителната тишина на север разреши на жителите да стартират да се стичат назад в заличените градове, където намират лунен пейзаж и нищожни следи от домовете си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР